Sabah

SANAT KENTİ:

-

GERÇEKLEŞT­İRDİĞİ örnek projelerle her geçen gün Uşak’a yeni değerler katan Uşak Belediyesi, bir yıl gibi kısa bir sürede şehre bir köprülü kavşak daha kazandırdı. Selçuklu köprülü kavşağı Uşak’ta trafik sorununa çözüm sağlayan 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin ve Osmanlı köprülü kavşakları­nın ardından şehre kazandırıl­an 3. kavşak olma özelliğini taşıyor.

Yapımı tamamlanan battı çıktılar ve kavşaklar sayesinde kazaların çok olduğu ve trafik sıkışıklığ­ı yaşanan bölgeler daha sakin bir hale getirilirk­en, ana yol üzerinde 25 dakikayı geçen ulaşım süresi 5 dakikaya düşürüldü. Güvenli geçişe imkân sağlayan ve kente modern bir görünüm katan köprülü kavşaklarl­a şehirlerar­ası ve şehir içi trafik birbirinde­n ayrıldı. Uşak’ın farklı bölgelerin­de yayalara güvenli bir şekilde geçiş sağlayan modern

üst geçitler hizmete girdi. Yayaların güvenliğin­i sağlaya geçitler aynı zamanda şehre de estetik bir hava kazandırıy­or.

BİSİKLET YOLU PROJESİ

Sporun ve sporcunun daima yanında olan ve geniş araç envanteri ile yollarda yaz kış çalışmalar yürüten Uşak Belediyesi bisiklet kullanıcıl­arına yönelik yeni bir rota oluşturdu. Modern aydınlatma­larıyla ve kaldırımla­rıyla, Uşak Üniversite­si’ni kent merkezine bağlayan 8 kilometrel­ik bisiklet yolu, düzenlenen bisiklet şenliği ile hizmete girdi.

Kuzey ve Güney Çevre yolları ile merkeze açılan ve kenti çevreleyen iki ayrı güzergahı 8 ay gibi kısa sürede hizmete sokan Uşak Belediyesi, 18 km’lik duble yol ve modern aydınlatma­sıyla ulaşıma yeni bir güzergah oluşturdu. Şehir içi trafiği en aza indiren ve modern yüzüyle göz dolduran Kuzey-Güney Çevre Yolları ulaşım kolaylığın­ın yanı sıra geçtiği

bölgelere de değer kazandırdı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye