Sabah

Girişimci ve yenilikçi şehir: Uşak

-

Türkiye’nin her ilinde “Kentsel dönüşüm” rüzgârı esiyor. Miyadını doldurmuş binalar ile çevre kirliliği yaratan alanlar yıkılıp modern yapılara, parklara ve meydanlara dönüşüyor. AK Parti belediyele­rinin yönetimind­eki şehirler göz kamaştırıc­ı yepyeni bir kimliğe bürünüyor.

SABAH’ın İl

Buluşmalar­ı kapsamında

11. durağımız Uşak iliydi. Defalarca muhabir olarak gittiğim Uşak’taki büyük değişim beni çok şaşırttı.

³şıklar diyarı, Yörük şehri Uşak son 4 yılda Belediye Başkanı Avukat Nurullah Cahan’ın “Vizyoner” kimliği sayesinde çağ atlamış. Halısı, tarhanası ve derisi ile ünlenen Uşak ilinde yapılan köprülü kavşaklar ile battıçıktı denilen geçitler Uşak’ın geçmişte insanı bıktıran trafiğini konforlu hale getirmiş. 8 ayda 24 saat çalışılara­k yapılan ve içinde 8 kilometrel­ik bisiklet yolu barındıran 26 kilometrel­ik kuzey ve güney çevre yolu Uşak’a nefes aldırmış. Çalışkan, bilgili, araştırmac­ı, hiperaktif olan ve “Bilirseniz yönetirsin­iz” anlayışıyl­a kolları sıvayan Başkan Cahan’ın hedefi Uşak’ı “Girişimci şehir” sloganıyla Türkiye’nin en güzel illerinden biri haline getirmek.

Uşak’a gitmek, kalmak ve gezmek için çok neden var. Örneğin; Uşak Arkeoloji Müzesi’ndeki eserler, altın takılar, kolyeler insanı büyülüyor. Kaçırılan ve büyük uğraşlar sonucu evine dönen, MÖ 6. Yüzyıl’da yapılan Kanatlı Denizatı Broşu’nun büyüsünü anlamak için mutlaka görmek gerekir. Pelit Sarkaçlı kolye ise tam bir sanat eseri.

Dünyanın ikinci büyük kanyonu olan 70 kilometrel­ik Ulubey Kanyonu heybetiyle caka satıyor.

 ??  ?? Uşakspor’un genç ve dinamik bir kadrosu var. Hedef: Şampiyonlu­k
Uşakspor’un genç ve dinamik bir kadrosu var. Hedef: Şampiyonlu­k
 ??  ?? Levent TÜZEMEN
Levent TÜZEMEN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye