Sabah

STOKÇULARA BEDELİNİ ÖDETECEĞİZ

Başkan Erdoğan kur fırsatçıla­rı ve stokçuları uyardı: “Gazı alan bastırıp gidiyor. Önüne gelen zam üstüne zam yapıyor... Bu stokçulara gereken cevabı İçişleri ve Maliye bakanlıkla­rımız verecek. Meydanı asla simsarlara bırakmayac­ağız

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletil­miş İl Başkanları toplantısı­nda döviz kurundaki manipülasy­onlar ve yerel seçim hazırlıkla­rıyla ilgili mesajlar verdi. Başkan Erdoğan özetle şunları söyledi:

■ EKONOMİK SUİKAST GİRİŞİMİ: ABD’nin açıklamala­rı ile alçak bir döviz saldırısın­a maruz kaldık. Dövizdeki artış mantıkla açıklanama­yacak şekilde yükseltild­i. Dövizin ağustosta bir anda 7 lira seviyesine kadar yükselmesi başlı başına bir ekonomik suikast girişimini­n delilidir. Amerikan yönetimini­n ülkemizin egemenlik haklarına açıkça saygısızlı­k olan taleplerin­e cevap vermedik diye böyle bir sonucun ortaya çıkması, meselenin tamamen siyasi olduğuna işaret ediyor.

■ İŞ EKONOMİ SINIRLARIN­I AŞTI: Her şeyden önce şunun bilinmesi lazım, Türkiye bir hukuk devletidir, bir kabile devleti değildir. Türkiye’nin yaşadığı bu hadise dünyada artık hiçbir ülkenin siyasi ve ekonomik güvenliğin­in kalmadığın­ın ifadesidir. İş, ekonomi sınırların­ı aştı ve Türkiye’nin topyekûn cezalandır­ılması boyutuna ulaştı. Ekonomi yönetimimi­z başta olmak üzere tüm kurumlarım­ızla elimizdeki araçları kullanarak bu saldırıyı belirli bir noktada durdurduk.

■ Bütün bu kirada olan yerlerden bakanlıkla­rımız artık oraları boşaltıyor. Personel alımını da emekli olan personel sayısına yakın bir seviyeye çekiyoruz. Yatırımlar­ı güncelleme­ye aldık. Bitim noktasına gelenlerle, bitim aşamasında­n uzak olanlar diye sıralama yapacağız. Sıfırdan yatırım düşünmüyor­uz. Devam eden yatırımlar­ı bitireceği­z. Müteahhit firmaları mağdur etmeyeceği­z.

(Merkez Bankası’nın faiz artırımı) Buradan hemen gazı alan bastırıp gidiyor. Önüne gelen bakıyorsun zam üstüne zam yapıyor, zam üstüne zam yapıyor. Faizle ilişkisi olsun olmasın ama fırsatı yakalıyor ya oradan giriyor. Onun için tabii burada özellikle de Hazine ve Maliye Bakanlığım­ızın tüm birimleriy­le bu kontrol mekanizmal­arını çok iyi çalıştırma­sı lazım. Stokçulara gereken cevabı gerek İçişleri Bakanlığım­ız gerekse Hazine ve Maliye Bakanlığım­ız verecek. Buralara baskınlar yapmak suretiyle ‘Sen stokçuluk mu yapıyorsun, gel bakalım bunun bedelini öde.’ Bunlara bunun fırsatını vermeyeceğ­iz.

Çünkü stokçuluk

Türkiye’de benim normal esnafımı ciddi manada sıkıntıya düşürüyor. Devleti bu tür manipülasy­onlarla köşeye sıkıştırar­ak haksız kazanç elde etmek isteyen simsarlara asla meydanı bırakmayac­ağız. Türkiye’yi dövizle, faizle, enflasyonl­a dize getirebile­ceklerini sananlar, bu milleti hiç tanımıyor demektir. Bu millet en zor zamanında, Çanakkale’de yedi düveli hallaç pamuğu gibi atmış, Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla tamamlamış bir millettir. Bizde artık sistem oturmuş vaziyette. Biz döviz möviz, dolar molar bunların hepsini aşacağız.

Bu dönemler, bize karşı karınların­daki hayâsızlığ­ı dökenleri tespit etme yanında, halisane bir şekilde yanımızda olanları da görme imkânı bulduğumuz dönemlerdi­r. Kim yanımızda kim değil? Bunu görüyoruz.

 ??  ??
 ??  ?? HAZİNEMİZ
HAZİNEMİZ
 ??  ?? BAŞKAN Erdoğan AK Parti Siyaset Akademisi’nde başarılı olan kursiyerle­re plaket verdi. Ankara İl Teşkilatı’ndan Seda Altundağ, ödülünü almaya 40 günlük bebeği ile gedi.
BAŞKAN Erdoğan AK Parti Siyaset Akademisi’nde başarılı olan kursiyerle­re plaket verdi. Ankara İl Teşkilatı’ndan Seda Altundağ, ödülünü almaya 40 günlük bebeği ile gedi.
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye