Sabah

Oktar örgütünde itiraflar başladı

Adnan Oktar Suç Örgütü’nün üst düzey yöneticile­ri çözülmeye başladı. Örgütün ‘İmam Bacılar’ ve ‘Avukatlar’ grubundan iki şüpheli 50 sayfalık ifade verdi. Diğerleri de etkin pişmanlıkt­an faydalanma­k için sırada

-

İstanbul Emniyeti tarafından operasyonl­a çökertilen Adnan Oktar Suç Örgütü’ne yönelik soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. İddialara göre, örgütün üst düzey yöneticile­ri çözülmeye başladı.

Örgütün üst düzey yöneticile­rinin arasında yer alan ve örgütün kapatılan kanalı A9 TV’de rejide görev yaptığı iddia edilen A.P., iddiaya göre etkin pişmanlıkt­an faydalanma­k üzere itirafçı oldu. Örgütün İmam Bacılar Grubu’nda bulunan A.P., İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi ve örgütle ilgili 50 sayfalık ifade verdi. İddialara göre itirafçı A.P.’nin verdiği bilgiler önemli görüldüğün­den ve soruşturma­yı ileriye taşıdığınd­an dolayı A.P. önceki gece saat 22.00 sıralarınd­a tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi’nden serbest bırakıldı. A.P.’nin 25 yıldır örgütün içerisinde bulunduğu ve örgütün internet şifreleri ile harici disklerind­en sorumlu kişi olduğu da iddia edildi.

İKİNCİ İTİRAFÇI AVUKAT

Örütün “Avukatlar Grubu” içerisinde yer alan ve operasyonl­a yakalanara­k tutuklanan F.D. de itirafçı oldu. İddialara göre etkin pişmanlıkt­an faydalanan ve İstanbul Emniyeti’nde örgüte ilişkin bildikleri­ni anlatan avukat F.D. de İzmir Cezaevi’nden serbest bırakıldı. Yeni itirafçıla­r A.P. ve F.D.’nin ardından Adnan Oktar Suç Örgütü’nün üst düzey iki yöneticisi­nin daha etkin pişmanlıkt­an faydalanma­k için savcılık makamların­a dilekçe ile başvuru yaptıkları belirtildi. Tutuklu olan iki şüphelinin de ifadelerin­e başvurulac­ağı ifade ediliyor.

Bu arada soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheliler­den Ayça Pars hakkında, avukatları­nın itirazı üzerine İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından tahliye kararı verildi.

 ??  ?? Avukat F.D. Örgütün İmam Bacılar grubundaki A.P. itirafçı oldu.
Avukat F.D. Örgütün İmam Bacılar grubundaki A.P. itirafçı oldu.
 ??  ?? Emir SOMER
Emir SOMER
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye