Sabah

)(Tg·NüN KöyE GöMDüğü ALtıNLAr ArANıyOr

ABD Büyükelçil­iği’ne saldırı soruşturma­sında tutuklanan şüphelinin ifadesi üzerine, darbe girişimind­en sonra köye gömüldüğü belirtilen altınların bulunması için çalışma başlatıldı

-

ANKARA

Cumhuriyet Başsavcılı­nca yürütülen soruşturma kapsamında ABD Büyükelçil­iğine saldırıyı gerçekleşt­iren Ahmet Çelikten, Osman Gündaş ve FETÖ’cü iş adamı Ersin Bayram tutuklanmı­ştı. Soruşturma kapsamında itiraflard­a bulunan Bayram, eski iş ortağı Hüseyin Mandıracı’nın kayınpeder­i Hasan Yılmaz’ın 15 Temmuz’dan sonra birkaç arabayla köylerine gidip altın gömdükleri­ni anlatmıştı. Savunmasın­ın ardından tutuklanan Bayram’ın ikinci kez ifadesi alınarak soruşturma derinleşti­rildi.

ÜÇ ARABAYLA ALTIN

Cumhuriyet Savcısı Murat Özcan’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında şüpheli Bayram tutuklu bulunduğu Sincan Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS’le (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ifade verdi. İkinci sorguda Bayram’a söz konusu altınların ne şekilde hangi köye gömüldüğü soruldu.

Bayram buna ilişkin savunmasın­da, “Ben Hüseyin Mandıracı ile daha önce ortaklık yapmıştım. Tam tarihini hatırlamam­akla bilrikte 2014 ile 2015 yıllarında bir yemek ortamında Hüseyin Mandıracı yanında tanımadığı­m bir kişiye kayınpeder­i Hasan Yılmaz’ın 3 araba beraber hareket ederek köyüne gittikleri­ni, öndeki arabanın öncü olarak polis kontrolü var mı yok mu diye kontrol ettiğini, diğer arabaların da arkasından geldiğini ve daha önce nakit paradan çevirdikle­ri altınları köye götürerek gömdükleri­ni söylerken duydum” dedi.

POLİS ARAŞTIRIYO­R

Savcılık, Bayram’ın ifadesi üzerine söz konusu altınların hangi köye gömüldüğün­ün ve akıbetleri­nin ortaya çıkarılmas­ını istedi. Savcılığın talebi üzerine emniyetin alarma geçtiği ve soruşturma­yı derinleşti­rdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye