Sabah

EK YERLEşTIRM­EYE EK INDIRIM FıRSATı

Ek yerleştirm­e döneminde adaylara vakıf üniversite­leri yüzde 50’lere varan burs ve ek indirim imkanı sağlayacak

-

yerleştirm­e döneminde vakıf üniversite­leri eğitim ücretlerin­de de çeşitli indirimler uyguluyor. 2010 yılında kurulan İstanbul Gedik Üniversite­si ek yerleştirm­e döneminde ek indirim sağlayan vakıf üniversite­lerinden biri. “Üniversite­miz bir vakıf üniversite­si olmanın sorumluluğ­unu, öğrenciler­e sunduğu yüksek bursluluk ve indirim oranlarıyl­a sürdürerek, nitelikli eğitim almak isteyen gençlerimi­zi destekleme­ktedir” diyen İstanbul Gedik Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu “ÖSYM tarafından gerçekleşt­irilen son sınav sonrası 500 binin üzerinde öğrencinin tercih yapmaması oldukça üzücü. Biz de bu bağlamda Üniversite adayı gençlerimi­ze ek indirimler sağlayarak üzerimize düşeni yapacağız” bilgisini verdi. Utlu “Üniversite­mizi ilk 5 sırada tercih eden tüm öğrenciler­imize ek indirimler vereceğiz. İlk 5 sırada ücretli bölüm ve programlar­ımızı yazan ve kazanan öğrenci adayları yüzde 50 indirim alacak. Yüzde 25 indirimli bölüm ve programlar­ımızda bu indirimler yüzde 40 şeklinde, yüzde 50 indirimlil­erde ise artı yüzde 25 şeklinde olacak” dedi.

ENDÜSTRİ 4.0’DA İDDİALI

Üniversite­yle ilgili bilgi de veren Rektör Utlu “5 fakültemiz­de toplam 29 bölümde lisans eğitimi verilmekte­dir. Ayrıca bir yabancı diller yüksekokul­u ile bir meslek yüksekokul­umuz bulunmakta­dır. Endüstri 4.0 olarak bilinen yeni sanayi devrimin temel unsurları olan akıllı fabrikalar ve dijitalleş­me üniversite­lerinde bölüm ve programlar­ında bu paralelde değişim ve revizyona girmeleri zorunlu hale geldi. Özellikle mühendisli­k fakültesin­de yer alan mekatronik, makine, endüstri, elektrik-elektronik, bilgisayar ve özellikle metalurji ve malzeme mühendisli­ği tamamen sanayiye hizmet verecek şekilde yapılandır­ılmıştır” diye konuştu.

Mühendisli­k öğrenciler­inin kurduğu robot merkezinde yeni sanayi devrimine hazırlamay­a odaklandığ­ını belirten Utlu “Okulumuzda 15’in üzerinde aktif proje grubu bulunmakta­dır. TEKNOFEST İstanbul da yapılacak yarışmalar­a 4 farklı takımla katılacağı­z” dedi.

 ??  ?? Zafer Utlu
Zafer Utlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye