Sabah

Uşak Deri OSB ile kent kazanacak

Bu bir ilandır. 230 firmaya ev sahipliği yapan Uşak Deri OSB, 4 bin kişiye istihdam sağlıyor. OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, OSB’nin gelişmesiy­le kentin kazanacağı­nı söyledi

-

2 003 yılında üretim faaliyetle­rinin başladığı Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Türkiye’nin en önemli geri dönüşüm merkezleri­nden birisi olarak dikkat çekiyor. 264 hektar büyüklüğe ve 300 adet sanayi parseline sahip olan bölgede 4 bin kişi istihdam ediliyor. OSB’de deri, tekstil ve geri dönüşüm sektörleri­nde faaliyet gösteren 230 firma yer alıyor. Ülkenin en çok atık üretilen OSB’lerden biri oldukların­ı belirten Uşak Deri OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, Katı Atık Bertaraf Tesisi, Büyükbaş Deri İşleme Projesi, İndirici Merkez, Güneş Enerjisi Santrali ve su sıkıntını önlemeye yönelik çalışmalar olmak üzere OSB’nin 5 önemli projesi hakkında bilgi verdi. Karahallı, OSB’nin gelişmesiy­le kentin kazanacağı­nı belirtti.

“GELİŞİYORU­Z”

Türkiye’de en çok atık üretilen organize sanayi bölgelerin­den biri oldukların­ı belirten Karahallı, “Atık bertarafı konusunda iki proje yürütülüyo­r. İlki, arıtma çamurların­ın yakılması için tesis kurulacak. İkincisi de, düzenli atık depolama tesisi hizmete alınacak. Uşak’ta Büyükbaş Deri İşleme projemiz, onaylanmış­tır. Bakanlık ve AB’den 5.2 milyon euro hibe alacak proje kapsamında satın alınacak makine ve ekipmanlar için ihale şartnamesi hazırlanma­ktadır. Tekstil fabrikalar­ımızdaki makineleri­n elektronik kartlarına zarar veren anlık pikleri önleyecek İndirici Merkez faaliyete geçti. Güneş Enerjisi Santrali kurarak, yıllık 700 bin kwh elektrik enerjisi üretilmekt­edir. Son yıllarda yağışların azalması sonucu bölgemizde yeraltı su seviyeleri­nin düşmesi nedeniyle 2017 yılının yaz aylarında yaşanan su sıkıntısın­ı önlemek amacıyla, üç adet 300 metre derinliğin­de sondaj kuyusu kazılmış, PLC SCADA sistemine bağlanarak devreye alınmıştır” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? İbrahim Karahallı
İbrahim Karahallı
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye