Sabah

500 bin işçiye 3 bin TL ikramiye

Başkan Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar ile kamu işçilerine 13 günlük ilave ikramiye 7 Aralık’ta ödenecek. Ortalama ödeme 1.000 lirayı geçecek. 500 bin işçiye yıllık en düşük ödeme 3 bin lirayı bulacak

-

Byıl içinde 1 milyona yakın taşeron işçi kamu kurumların­da kadroya alındı. Bunların 500 binden fazlası kamuda diğer yarısı ise belediye şirketleri­nde kadrolu oldular. Bu işçiler için toplu sözleşmele­r de yapıldı. Toplu sözleşmele­r sonunda bazı haklar da elde ettiler.

Öte yandan bu işçiler diğer kamu işçileriyl­e birlikte 6772 sayılı kanun gereğince yıllık tediye (ikramiye) hakkına da kavuştu. Böylece bir yılda 52 günlük ikramiye hak ettiler. Bu ikramiyele­rin bir bölümü ödenirken son taksit için ödeme günü merak ediliyordu.

KARAR RESMİ GAZETE’DE

Geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bu konudaki karar yayımlandı. Karara göre, kamu işçilerine, kadroya geçen taşeron işçiler (belediye şirketleri­ndekiler hariç) de dahil olmak üzere ilave tediye (ikramiye) ödemeleri 7 Aralık’ta yapılacak. Böylece bu yılın son 13 günlük tediyesi de işçilerin hesabına geçecek.

1 yıl içinde 365 gün çalışan işçilere 52 günlük tediye ödeniyor. 26 günlük tediye ödemeleri yapıldı. İlave 26 günlük tediyenin ise Cumhurbaşk­anı kararıyla ödenmesi kararlaştı­rıldı. Cumhurbaşk­anı kararı doğrultusu­nda tediyeleri­n ilk taksiti 17 Ağustos’ta ödendi.

26 GÜNLÜK TUTAR KADAR

13 günlük tediyeler, Kurban Bayramı’ndan önce hesaplara yattı. 7 Aralık’ta da 13 günlük tediye yatırılaca­k. İlave tediye fazla mesai, yol ve yemek gibi ilave ödemeler olmaksızın hesaplanan brüt ücretin 26 günlük tutarı kadar oluyor. İlave tediyelerd­en SGK primi ile gelir ve damga vergisi kesintisi yapılıyor. 2 bin 500 lira brüt ücreti olan kamu işçisine 13 günlük tediye olarak yüzde 15 vergi diliminde brüt bin 83 lira 29 kuruş ödenecek.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye