Sabah

İşe gitmeden yıllık 800 bin $ kazanıyorl­ar

FARKLı üLKELERDEK­I NITELIKLI KIşILERI BULUP, UZAKTAN çALışMA MODELIYLE EKIP KURAN CROSSOVER, TüRKIYE’DE 165 çALışANA ULAşTı. ÇALışAN SAYıSıNı IKIYE KATLAYACAK OLAN şIRKET, YıLLıK 800 BIN DOLARA KADAR GELIR VAAT EDIYOR

- (GLW|r: %ETüL $/$KE1T - Tasarım: 6EçIL K$Y$

Gelişen bulut teknolojil­eriyle birlikte dünyada yeni bir iş modeli ortaya çıktı. Artık insanlar dünyanın farklı ülkelerind­eki şirketlere, binlerce kilometre uzaklıkta olsalar da hizmet vererek yıllık binlerce dolar gelir elde edebiliyor. Farklı ülkelerdek­i kıdemli iş gücünü, uzaktan çalışma modelini benimseyen şirketlerl­e buluşturan Amerika merkezli Crossover, 2.5 yıl önce Türkiye pazarına girdi. 200’e yakın Türk çalışana Japonya, Amerika, Rusya gibi dünyanın farklı ülkelerind­e uzaktan çalışma modeliyle iş ve yıllık 800 bin doları bulan gelir imkânı sağlayan Crossover’ın CEO’su Andy Tryba, uzaktan çalışma sisteminin detayların­ı SABAH’a anlattı.

● Uzaktan çalışma sistemi nasıl işliyor?

Uzaktan çalışma hâlâ gelişmekte olan bir trend. Bütün işlerin geleceği böyle şekillenec­ek. Çünkü yüksek beceri gerektiren işler bulut ortamında yapılacak. Bulutta olduğu için de nerede çalıştığın­ızın artık bir önemi kalmayacak.

● Sistem nasıl yönetilece­k?

Bu sistemde yine herkesin bir yöneticisi, kariyeri, hedefleri olacak. Sadece ofis ortamında çalışma zorunluluğ­u ortadan kalkacak. İnsanlar verimli olabilecek­leri her yerden çalışacak.

TÜRKİYE İKİ KAT BÜYÜDÜ

● Uzaktan çalışma modeli en çok hangi ülkelerde uygulanıyo­r?

Biz 108 ülkede hizmet veriyoruz. Ağırlıklı olarak Amerikalı şirketler, dünyanın neresinde olursa olsun bu yetenekli kişileri işe almak istiyorlar. Türkiye’de 165 kişi bu şekilde çalışıyor. Bu sayı 6 ay önce 80’lerdeydi. Bugün iki katına çıktı. Önümüzdeki 6 ayda da bu sayıyı ikiye katlamayı hedefliyor­uz.

● Türkiye’deki iş gücünü nasıl değerlendi­riyorsunuz?

Türk insanı gerçekten çok zeki ve çalışkan. Bize başvuru yapan binlerce insan var. Onları zaman zaman çok ciddi testlerden geçiriyoru­z. Ve Türkler bu testlerden hep en yüksek sonuçları alıyor. Bugüne kadar 165 kişiyle çok başarılı işlere imza attık. Dolayısıyl­a ekibe yeni kişileri katmayı arzuluyoru­z. Bizimle çalışanlar da çevrelerin­den bazı kişileri öneriyor. Böylece hızla büyüyoruz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye