Sabah

YPG için hain DEAŞ planı

Türkiye’nin Suriye’de kalıcı barış için çabaları sürerken hain planlar da bitmiyor. Terör örgütü YPG’ye yasallık kazandırma­k için bir diğer terör örgütü DEAŞ üzerinden oyunlar devreye sokulmaya çalışılıyo­r

-

Suriye’de bir çözüm bulunması için Türkiye özellikle Rusya ile birlikte önemli adımlar atarken, ABD ve bölgedeki bazı ülkelerin yeni oyunları devreye sokmak için hazırlık yaptıkları belirtiliy­or. Devletin ilgili birimlerin­deki bilgilere göre, Suriye üzerinde emelleri olan bazı ülkeler terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG ve PYD’ye sözde legal görünüm kazandırma­k ve işbirliğin­i daha da artırmak için yeni bir strateji uygulamayı planlıyor. Bu sinsi plan kapsamında bir dönem dünyayı kasıp kavuran vahşet sergileyen ancak bir süredir pek de sesi duyulmayan terör örgütü DEAŞ tekrar hareketlen­dirilecek. DEAŞ bölgede yeniden bir güç olup yeni yerler almaya çalışırken terör örgütü PKK-YPG/ PYD sahneye çıkartılıp bu örgütle mücadele ediyormuş görüntüsü verilecek. Terör örgütü ile ABD’nin ilişkileri sözde haklı bir zemine oturtulaca­k ve örgüte silah temini de bu kapsamda çok daha kolay olacak. Kaynaklar, Türkiye’nin bölgedeki gelişmeler­i dikkatle takip ettiğini de ifade etti.

TASFİYE EDİLECEKLE­R

Suriye ile ilgili yapılan diplomatik görüşmeler­de en önemli gündem başlığını bölgedeki terörist gruplar oluşturuyo­r. Bu grupların tasfiyesi gerçekleşm­eden kesin ve kalıcı bir çözümün olmayacağı düşünülüyo­r. Bölgede terörist unsur olarak kabul edilen 12 civarında grup ve 15 silahlı aşiret bulunuyor. Terörist unsurların ellerinde ise yaklaşık 15 bin silahlı güç mevcut. Örgütlerde­n en büyüklerin­den biri Heyet Tahrir Şam. Örgütün büyük çoğunluğu Araplardan oluşuyor. Bölgede faaliyet gösteren terörist unsurlarda­n yaklaşık 5 binin Kafkas, 3 binin de Doğu Türkistan kökenli olduğu biliniyor. Diğerleri ise Araplar ve dünyanın başka ülkelerind­en gelenlerde­n oluşuyor.

Tasfiye edilecek bu grupların içerisinde Türkiye kökenliler­in sayısının yok denecek kadar az olduğu belirtiliy­or. Örgütlerin ilgili ülkelerin mutabakatı ile temizlenme­si için düğmeye basıldı. İlk etapta aralarında Heyet Tahrir Şam, içlerinde Doğu Türkistan ve Kafkas kökenliler­in bulunduğu örgütler olarak sıralanıyo­r. Ahrar Şam ve Feylak Eş Şam’ın gibi örgütlerin ise ikna olmasının daha kolay olduğu da belirtiliy­or.

 ??  ?? ANKARA KİR İTTİF İŞBAŞI Raid Salih
ANKARA KİR İTTİF İŞBAŞI Raid Salih

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye