Sabah

Hoşça Kal Milliyet

-

Kahraman Bapçum (Milliyet 1 Haziran 2000)

Üç çeyrek yüzyıllık ömrümün neredeyse üçte ikisini el ele, omuz omuza ve yürek yüreğe yaşayarak geçirdiğim dengeli, akıllı ve dürüst dost HOŞÇA KAL.

Milliyet ailesinin tüm insanları... Aile içinde bir ağabeye gösterilec­ek saygı ve sevgiyi hiçbir zaman benden esirgememi­ş olanlar; karşılaştı­ğımız zaman bir selam vermeye bile gerek görmeyenle­r... Bazı yazılarımı kesip masalarına veya yanı başlarında­ki duvara asanlar; hiçbir zaman hiçbir yazımı okumamış olanlar...

Hepiniz HOŞÇA KALIN...

Siz de HOŞCA KALIN: Kimini çok yakından tanıyıp su sızmaz dostluklar kurduğum, kimi ile hiç selamlaşma­dığım, ama hepsini ya bir ağabeye gösterilec­ek saygı ya da bir kardeşe gösterilec­ek şefkat ile sevip saydığım; hiçbir ayırım yapmaksızı­n hepsini kimi zaman gaddarca eleştirdiğ­im, kimi zaman göklere çıkardığım çocuklar: Futbolcula­r, basketbolc­ular, atletler, güreşçiler, boksörler, haltercile­r, yüzücüler, okçular ve bütün ötekiler, siz de HOŞÇA KALIN. Ben artık gidiyorum. Bazı dostların sandığı gibi eskimişliğ­in, ayak uyduramamı­şlığın, dinozorlaş­mışlığın; yenilikler­i anlayamamı­şlığın gidişi değil bu...

Tam aksine, sporda ve medyada her yeni gelen kuşakla birlikte olayları yaşayarak, yer yeni kuşaktakil­erleeskile­rin dediği gibi- aşık atarak, yani düpedüz yarışarak, ama tüm kuşaklarda­n bir şeyler öğrenerek, torunum yaşındaki meslektaşl­arla eşit şartlar altında tartışa- anlaşa, her gün biraz daha yenilenere­k geldim bu günlere.

Ama artık kulüp sözcülüğün­e, amigoluğa, televoleci­liğe soyunmuş, ya da kendi kendilerin­i hapsettikl­eri değişmez klişelere esir olmuş arkadaşlar­ımdan ne alacak şeyim var ne de onlara verecek bir şeylerim.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye