Sabah

Burs zammı öğrenciler­i sevindirdi

- BAŞYAZI mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

İ nsanlar da, insanlık da hep bekler... Kimi elindeki malın değerinin artmasını, kimi de sevdiği ile birlikte olmayı bekler. Toplumlar daha istikrarlı, daha güvenli ve kavgasız günlerin gelmesini bekler. Bir de hiç tahmin edilemeyen içerikli bekleyişle­r vardır... Bunlara son örnek, Marmaris’ten gelen mücevher soygunculu­ğu haberinde vardı.

Yüzük hırsızı turist

Habere göre 54 yaşındaki İrlandalı turist Ian Camppel, Marmaris çarşındaki bir kuyumcuya girmiş ve pırlanta taşlı yüzükleri görmek istemiş. İddiaya göre Ian Camppel kuyumcudak­i tezgâhtarı­n bir anlık dalgınlığı­ndan faydalanar­ak 40 bin dolar değerindek­i bir tektaş pırlanta yüzüğü avucunun içine sıkıştırar­ak dükkândan çıkmak istemiş. Durumu fark eden tezgâhtar pırlanta sever turisti kapıda durdurunca, Camppel avucundaki yüzüğü yutmuş... Çağrılan polis ekipleri kuyumcudak­i güvenlik kamera kayıtların­ı incelemişl­er ve Camppel’ın yüzüğü çaldığı belirlenmi­ş.

Tuvalet kapısında bekleyiş

İşte bu noktadan sonra yazının başında sözünü ettiğim tahmin edilmeyen içerikli bekleyiş başlıyor. Kuyumcunun sahibinin yaptığı açıklama bu bekleyişin nedenini de anlatıyor...

“- Hastanede Camppel’in çaldığı yüzüğü yuttuğu ortaya çıktı. Turiste, pırlantayı çıkarmak için tedavisini üstleneceğ­imizi ve kendilerin­e geri vermesi halinde şikâyetçi olmayacağı­mızı söyledik. Tüm iyi niyetimize rağmen hırsızlığı kabul etmedi. Ancak çekilen 4 ultrason ile pırlantanı­n kalın bağırsağın­da olduğu net şekilde ortada. Çıkarılmas­ı için doktorlar uğraşıyor. 11 SAATTIR HASTANEDE BAşıNDA BEKOI\RRXP.”

Farklı bir bekleyiş

İrlandalı turiste yüzüğü dışkılama yoluyla çıkartabil­mesi için sindirimi hızlandırı­cı ilaç, yani müshil verildiği öğrenilmiş... Son haberlere göre yüzüğün kalın bağırsakta­n çıkması için 15 santimetre kalmış. Camppel’ın, hastane bahçesinde polis eşliğinde, sık sık yürütülüp, koşması da sağlanıyor­muş. Kendisini görüntüley­en basın mensupları­na, İngilizce olarak, “.RPANDROAR JIBI\IP” diye ellerini havaya kaldırarak, selam da veriyormuş.

Evet... Hiç sizden çalınan değerli bir eşyayı yutan kişinin “BAşıNDA”, def-i hacet etmesi için 11 saat beklediğin­iz oldu mu?

 ??  ??
 ?? Mehmet BARLAS ??
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye