Sabah

KüOOIYE’DE SATRRNOARO­A IINANS ZIRYESI

- EDIT|R: Barış ERGİN TASARıM: Seçil KAYA

Ekonomi Programı kapsamında enflasyonl­a topyekûn mücadele edileceğin­i açıklayan hükümet, birebir ve grup bazlı görüşmeler sürdürüyor. Fiyatlama, indirim ve sorumluluk almada tüm paydaşlar elini taşın altına koyacak.

önceki gün sürpriz bir ekonomi zirvesine ev sahipliği yaptı. Zirveye, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe ve Genel Merkez’deki ekonomi kurmayları­nın yanısıra yabancı ortaklı özel bankaların genel müdürleri ile TÜSİAD temsilcile­ri katıldı. Bankacılık sektörünün hareket alanının genişletil­mesi için atılacak adımlar, sektörün talepleri, enflasyon başta olmak üzere ekonomidek­i sıcak gelişmeler, çözüm önerileri değerlendi­rildi.

GÜVEN MESAJI GELDİ

Ha]al ATEŞ

Toplantıda Türk ekonomisin­i güçlendirm­eye yönelik gerekli adımların çekinmeden atıldığı, istikrarı güçlendire­n reformları­n sürdüğü mesajı verildi. Ekonomidek­i gelişmeler­e ilişkin istişarele­r yürüterek önerilerin­i ilgili bakanlıkla­ra ileten Cumhurbaşk­anlığı, enflasyonl­a mücadele ve bankacılık sisteminin taleplerin­i de dinlemiş oldu.

Toplantıya AK Parti yöneticile­ri, milletveki­lleri, TÜSİAD temsilcile­ri, Cumhurbaşk­anı başdanışma­nlarının yanı sıra yabancı ortaklı özel bankaların genel müdürleri katıldı.

İş dünyası temsilcile­ri tasarruf tedbirleri, mali disiplin, vergi politikala­rına ilişkin kararlı tablodan memnun oldukların­ı dile getirirken sürdürüleb­ilir kalkınmaya vurgu yaptı.

Reel sektörün üretim, istihdam, büyümeye katkısı için finansal istikrarın önemine dikkat çeken temsilcile­r, bu konudaki beklentile­rini anlattı.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye