Sabah

BAŞKANIMIZ SAĞ OLSUN DEVLETİMİZ VAR OLSUN

Erdoğan’ın kredi burs miktarına yönelik zam müjdesini alan öğrenciler: Belirlenen yeni tutar öğrenciler için ideal. Bu artış öğrenciler­in refahına katkı sağlayacak

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın kredi burs miktarına yönelik zam açıklaması üniversite­lileri sevindirdi. Yükseköğre­tim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Erdoğan’ın “Buradan öğrenciler­imize müjde veriyorum: Kredi burs miktarını lisansta 500, yüksek lisansta 1000 doktorada 1500 TL’ye yükselttik” sözleri üniversite öğrenciler­i tarafından sevinçle karşılandı. İşte öğrenciler­in SABAH’a anlattıkla­rı:

■ Enes Tekeci (23): (İstanbul Üniversite­si İşletme Bölümü) Belirlenen yeni tutar, öğrenciler için ideal. Öğrenciler­e yapılan her yardım çok önemli. Devletimiz var olsun.

■ Mehmet Emin Tok (21): (Afyon Kocatepe Üniversite­si Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü) Burs ve kredilerin lisans öğrenciler­i için 500 lira olarak artırılmas­ı çok güzel, sevindiric­i bir gelişme oldu. Kırtasiye masrafları, ev masrafları diğer giderler derken öğrenci için her kuruş çok önemli oluyor. Sağolun Başkanımız. Allah razı olsun.

■ Okan Zenger (25): (Adana Bilim ve Teknoloji Üniversite­si Yüksek Lisans) Özellikle herhangi bir geliri olmadan bilimle uğraşmaya çalışan yüksek lisans ve doktora öğrenciler­i için oldukça etkili bir destek.

■ Kübra Urhan (23): (İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversite­si Sağlık Yönetimi Bölümü) Devlet tarafından verilen bursların 500 TL’ye yükselişi öğrenciler­e kesinlikle destek sağlayacak­tır. Öğrenciler­in refahına sağlayacağ­ı katkıyı doların değişimi ile daha iyi göreceğiz.

■ Aleyna Sona (21): (Kocaeli Üniversite­si Uluslarara­sı İlişkiler) Bu konuyu ülke açısından ele alırsak, Türkiye günümüzde ekonomik açıdan sıkıntılı bir evreden geçtiği için verilen miktarın gayet uygun olduğunu düşünmekte­yim.

 ??  ?? LeYent SÖKMEN
LeYent SÖKMEN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye