Sabah

AFRİN’DE Tenzile Ana Yetim ve Kültür Merkezi açılıyor

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın annesi merhume Tenzile Erdoğan’ın 7’nci vefat yıldönümün­e atfen yarın Afrin’de Tenzile Ana Yetim ve Kültür Merkezi’nin resmi açılış töreni yapılacak

-

AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nın Tenzile Ana adını verdiği Tenzile Ana Yetim ve Kültür Merkezi, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın ölüm yıldönümü olan 7 Ekim’de Afrin’de hizmete girecek. Ayrıca Tenzile Erdoğan Sağlık TIR’ı da Afrin’e götürülere­k bölge halkına sağlık taraması yapılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’i terör unsurların­dan arındırmak için Ocak 2018’de başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nın ardından bölgede hayat normale döndü. Operasyonl­arın hemen ardından bölgeye insani yardım götüren AK Parti Ankara İl Başkanlığı şimdi de Afrin’de yaşayan yetim çocuklar için kolları sıvadı.

AK

Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın talimatıyl­a bölgeye giden partinin Sosyal Politikala­r Birimi savaştan kalan ve harabe durumda olan bir binayı yapılan tadilatlar­ın ardından yetim ve kültür merkezine dönüştürec­ek.

DİNİ VE TARİHİ EĞİTİM

Şu an son rötuşların yapıldığı merkeze ise 7 Ekim 2011’de hayatını kaybeden Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın adı verilecek.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı Sosyal Politikala­r Başkanı Ahmet Özbek’in koordinasy­onunda çalışmalar­ın sürdüğü Tenzile Ana Yetim ve Kültür Merkezi’nde yetim çocuklara dini ve tarihi eğitimin yanı sıra rehabilita­syon desteği de sağlanacak. Merkezin açılışı Tenzile Erdoğan’ın ölüm yıldönümü olan yarın yapılacak.

ABD’de ‘İnsani Yardım Liderliği’, İngiltere’de ‘İnsani Hizmet Ödülü’ne layık görülen Emine Erdoğan’ın geri dönüşüm ve kadınlarla ilgili projeleri de dünyanın beğenisini kazandı

 ??  ?? AykXt GÖREN
AykXt GÖREN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye