Sabah

Sen misin icra takibi başlatan

Mağdur ettiği inşaat firmasına 1.5 milyonluk tazminatı ödeyemediğ­i için belediye binasına haciz konulan CHP’li Didim Belediyesi, skandal bir yönteme başvurdu. Belediye Başkanı Atabay, haciz koyduran inşaat firmasına aynı gün misilleme yaparak 1.5 milyonlu

-

SABAH’ın 3 Ekim’de “İcradan Satılık Belediye Binası” manşetiyle gündeme taşıdığı CHP’li Didim Belediyesi’nde skandallar bitmiyor. CHP’li Didim Belediyesi, bir inşaat firmasına rezidans projesi için önce ruhsat verip sonra iptal etti. İnşaat firması mağduriyet­i nedeniyle açtığı davadan 1 milyon 405 bin TL’lik tazminat kazandı. Ancak belediye bu parayı ödeyemedi. Bunun üzerine belediye binası icradan satışa konuldu.

İCRAYI HAZMEDEMED­İ

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın mağdur ettiği inşaat firması tarafından belediye binasına icra gönderilme­sini hazmedemey­ip inşaat firmasına misilleme olarak ceza kestirdiği ortaya çıktı. Belediye yetkililer­i, hacizin geldiği gün olan 27 Ağustos 2018 günü söz konusu firmanın yaptığı otel inşaatının girişinde yer alan eklentinin kaçak olduğu gerekçesiy­le inşaat firmasına 1 milyon 472 bin lira ceza kesti.

CHP’li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın belediye başkanı seçildikte­n 20 gün sonra ilk iş olarak inşaat ruhsatını iptal ettiğini belirten Nehirsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Orak, cezanın da kasıtlı olarak kesildiğin­i söyledi.

‘BU ŞANTAJ VE TEHDİTTİR’

Orak, “O süreçte derdimizi bir türlü anlatamadı­k. Bizi ne dinlediler ne de sorunu çözmek için çaba gösterdile­r. Kanunlar çerçevesin­ce mücadele verdik. Otel inşaatının ruhsat iptal tarihi olan 2017’den bu yana hiçbir imalat yapılmamas­ına rağmen Belediye yetkililer­i adeta misilleme yaparak icranın gittiği gün tutanak tutmuş. Belediyeni­n tuttuğu bu tutanak bir şantajdır, tehdittir. Haciz geldikten sonra bize misilleme olarak gözdağı vermek için kasıtlı olarak tutanak tutuldu” dedi.

SUÇ DUYURUNDA BULUNACAK

Ceza kesilen inşaatta 1.5 yıldır inşaat faaliyeti olmadığını belirten Orak, “Sırf binalarımı­z İmar Barışı kapsamına girmesin diye sanki pergole 2018 yılında imal edilmiş gibi tutanak tutulmuş. Bu kesinlikle doğru değil. Başta belediye başkanı olmak üzere tutanağın altında imzası bulunan tüm görevliler hakkında savcılığa suç duyurusund­a bulunacağı­m” diye konuştu.

 ??  ?? Ahmet Orak İşadamı Ahmet Orak, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın otel inşaatı ruhsatını haksız yere iptal ettiği için mahkemenin belediyeyi tazminat ödemeye mahkum ettiğini anlattı. Ahmet Deniz Atabay
Ahmet Orak İşadamı Ahmet Orak, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın otel inşaatı ruhsatını haksız yere iptal ettiği için mahkemenin belediyeyi tazminat ödemeye mahkum ettiğini anlattı. Ahmet Deniz Atabay
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye