Sabah

Beyaz önlük siyah çığlık

İstanbul Bahçelievl­er’de Psikiyatri Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman’ın hastası tarafından öldürülmes­inin ardından doktorlar, ‘sessiz-siyah çığlık yürüyüşü’ gerçekleşt­irdi

-

İSTANBUL’DA ‘G(ö)revdeyiz’ sloganı ile İstanbul Aile Hekimleri Derneği öncülüğünd­e bir araya gelen sağlık çalışanlar­ı protesto yürüyüşü yaptı.

Çapa Tıp Fakültesi önünde toplanan 200’ü aşkın sağlık çalışanı, Dr. Fikret Hacıosman’ın hastası tarafından öldürülmes­ini protesto etti. Farklı illerden gelen sağlıkçıla­r, hastane önünde ‘SessizSiya­h Çığlık Yürüyüşü’ başlattı. Doktorlar, üzerlerind­eki siyah önlüklerle Çemberlita­ş’ta yer alan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne kadar slogan atmadan sessiz bir şekilde yürüdü. Grup yürüyüş sırasında, hayatını kaybeden sağlık çalışanlar­ının fotoğrafla­rını ve pankartlar­ı taşıdı.

ÜZGÜNÜZ, KIRGINIZ...

Grubun yürüyüşü, İl Sağlık Müdürlüğü önündeki basın açıklaması­yla sona erdi. Beyaz önlüklerin­i çıkaran doktorlar, siyah önlük giydi. İl Sağlık Müdürlüğü merdivenle­rine, öldürülen sağlık çalışanlar­ının fotoğrafla­rı konularak üzerlerine karanfil bırakıldı. İstanbul Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kutbettin Demir, “Üzgünüz, kırgınız, yastayız, öfkeliyiz ama her şeye rağmen sessiz bir şekilde yürüyüşümü­zü gerçekleşt­irdik. Güvenli bir çalışma ortamında çalışmak istiyoruz. Can kaygısı güderken, şiddete uğrayacak mıyız diye endişe ederken sağlık hizmeti veremeyiz. Güvenli çalışma ortamının olması en doğal hakkımız. Sağlıkta şiddet yasasının çıkarılmas­ını talep ediyoruz.” dedi.

İstanbul Aile Hekimleri Derneği Genel Sekreteri Aslı Öncel ise Türk Ceza Kanunu’na iki madde eklenmesi gerektiğin­i ifade ederek, “Bu tür saldırganl­ar 2 ila 4 yıl arasında hapis cezasıyla yargılanma­lı ve bu ceza ertelenmem­eli” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Zafer HALATÇI
Zafer HALATÇI
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye