Sabah

Emine Erdoğan global bir umut

-

DÜNYA liderlerin­in eşleri geçen haftaki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BM) için ABD’de bir araya geldi. Yürüttükle­ri sosyal projeleri ele alan First Lady’lerden Başkan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yürüttüğü projelere destek ve tebrik geldi. Yabancı lider eşleri, Emine Erdoğan’ı sosyal proje, kadın, çevre ve çocuklar için ‘global umut’ olarak niteledi. Bu kapsamda Umut Koalisyonu tarafından insani yardım liderliği ödülü verilen Erdoğan, ABD ve Almanya’da dünyanın en fazla konuştuğu konulardan kadın ve çevre ile ilgili bir dizi görüşmeler yaptı. Fransa, Azerbaycan, İngiltere, Almanya ve Afrika ülkelerind­en birçok first lady ile fikir alışverişi­nde bulunan Emine Erdoğan, Türkiye’nin çevre, kadın ve mülteciler­le ilgili dünyanın en önde gelen ülkelerind­en olma kararlılığ­ı ile çalıştığın­a vurgu yaptı. Lider eşleri, ilgili konulardak­i birlikte yapabilece­klerini ele aldı. AKADEMİK VE BİLİMSEL TEMASLAR

Ziyaret kapsamında çok sayıda görüşme yapan ve Türkiye’nin özellikle çevre ve mülteci politikala­rını lider eşlerine anlatan Emine Erdoğan, Türkiye’deki projelerin­den ve hayata geçirilmey­e hazırlanan çalışmalar­dan da bahsetti. Özellikle ‘sıfır atık ve kadın hastalıkla­rı- kadına dair’ projelerle, ABD ve Almanya’da takdir toplayan Emine Erdoğan, buralarda gerçekleşt­irdiği akademik ve bilimsel görüşmeler­de konuyu uluslar arası alana taşıdı. Türkiye’yi çevre, sıfır atık ve mülteciler­e destek konusunda liderliğe taşımakta kararlı oldukların­ı anlatan Emine Erdoğan, uluslar arası fikir alış verişi ve güç birliği ile dünyayı güzelleşti­receklerin­i aktardı. Emine Erdoğan lider eşlerinin kendisine yönelik ‘global umut’ sözlerinde­n onur duyduğunu belirtirke­n, Türkiye’nin her alanda lider ülke olmasını hedefledik­lerini söyledi.

Tülay CANBOLAT/ANKARA

 ??  ?? Emine Erdoğan’a Dünya Hayırsever­ler Kongresi’nin Londra’da düzenlediğ­i Küresel Donörler Forumu’nda İnsani Hizmet Ödülü verildi.
Emine Erdoğan’a Dünya Hayırsever­ler Kongresi’nin Londra’da düzenlediğ­i Küresel Donörler Forumu’nda İnsani Hizmet Ödülü verildi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye