Sabah

MİLLETİMİZ­İ FIRSATÇILA­RIN İNSAFINA TERK ETMEYECEĞİ­Z

Bu can bu tende oldukça, hiç kimse Türkiye’yi yeniden uluslarara­sı kuruluşlar­ın boyunduruğ­u altına sokamaz

-

YOĞUN ŞİKÂYET ALIYORUZ

DÖVİZ kuruyla ilgisi olmayan pek çok sektörde bir anda büyük fiyat artışları yaşandığın­a dair yoğun şikâyetler alıyoruz. Bunun adı fırsatçılı­k. Milletimiz­i fırsatçıla­rın insafına terk etmeyeceği­z.

KRİZ DEĞİL MANİPÜLASY­ON

KENDİ ayakları üstünde yükselttiğ­imiz Türkiye’ye, hiç kimse yeniden diz çöktüremey­ecek. (Kılıçdaroğ­lu’na) Be hey cahil. Önce ekonomiyi öğren. Türkiye’de kriz yok, manipülasy­on var.

GÖNÜLLERDE İTTİFAK

BÜTÜN bakanlara ‘Bunlardan (McKinsey) fikri danışmanlı­k hizmeti almayın’ dedim. Gerek yok, biz bize yeteriz... Cumhur İttifakı, mahalli seçimde listelerde olmasa bile gönüllerde sürecek. 0’DA

Türkiye Cumhurbaşk­anı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, döviz kurunun bir anda böylesine büyük bir artış göstermesi­ni sadece ekonomik sebeplerle izah etmenin mümkün olmadığını ifade ederek, “Bunu söylemekle asla sorumluluk­tan kaçmaya çalışmıyor­uz. Yaptığımız sadece bir durum tespitidir” dedi. AK Parti 27. İstişare ve Değerlendi­rme Toplantısı’nın açılışında konuşan Erdoğan, Türkiye’nin, tarihinin en büyük ekonomik saldırılar­ından birine maruz kalmasına rağmen iki ayı bulmadan durumu büyük ölçüde kontrol altına aldıkların­ı söyledi.

YÜKSELİŞ BAŞLAYACAK

Her krizin beraberind­e birçok fırsatı da getirdiğin­e değinen Başkan Erdoğan, “Devlet yönetimi olarak bu krizin üstesinden gelmek için normal şartlarda yıllara sari olarak yapabilece­ğimiz büyük reformları ve köklü değişimler­i kısa sürede hayata geçirdik geçiriyoru­z. İnşallah yaklaşık iki aylık bir aradan sonra yeniden bir toparlanma ve yükseliş dönemine girdiğimiz­i görüyorum” dedi.

KÜLAHLARI DEĞİŞİRİZ

Türkiye’yi hâlâ siyasi ve ekonomik vesayetin temsilcisi uluslarara­sı kuruluşlar­ın kucağına itmek isteyenler­e cevabı bu şekilde verdikleri­ni kaydeden Erdoğan şöyle devam etti: “Ülkemizi kendi reçeteleri­mizle, çözümlerim­izle, programlar­ımızla hedeflerin­e ulaştıraca­ğız. Elbette her türlü yatırıma, desteğe, katkıya açığız. Yeter ki bunun bedelini bize egemenliği­mize ve geleceğini­ze göz dikerek ödetmeye çalışmasın­lar. Türkiye borcuna sadıktır, yeter ki işi diyet borcuna dönüştürme­sinler. İşte o zaman külahları değişiriz. Yeniden Türkiye’nin aynı cendereye sokulmasın­a izin vermeyiz. Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiye’yi yeniden uluslarara­sı kuruluşlar­ın boyunduruğ­u altına sokamaz.” Ekonomik bağımsızlı­k olmadan siyasi bağımsızlı­ğın olmayacağı­na işaret eden Erdoğan, “Kendi ayakları üstünde yükselttiğ­imiz Türkiye’ye hiç kimse yeniden diz çöktüremey­ecektir. Aksi yöndeki tüm dedikodula­r, iftiralar, yalanlar, FETÖ’cü hainlerin, PKK’lı katillerin, varlıkları­nı ülkemize ve milletimiz­e düşmanlık üzerine bina etmiş kifayetsiz muhterisle­rin eseridir” yorumunu yaptı.

ÖNCE EKONOMİYİ ÖĞREN

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’nu eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu zat, Türkiye’nin borcunu çeviremeye­ceğini ima etmeye çalışıyor. Her şeyden önce ülkemizin ekonomik büyüklüğü onun söylediği rakamların kat be kat üzerindedi­r, be hey cahil, önce bunu bir öğren. Dünyada kamu borcunun milli gelire oranı en düşük devletlerd­en biri Türkiye’dir ve hamdolsun ülkemizin bu konuda hiçbir sıkıntısı yoktur. Ana muhalefeti­n başındaki zat, ‘Kriz’ diyor. Türkiye’de bir defa kriz yok. Önce bir ekonomiyi öğren.”

 ??  ?? 0 Erdoğan AK Parti’nin Kızılcaham­am kampında konuştu: Bir ölür bin diriliriz. 8 şehidimiz mi var; o teröristle­r bilsin ki, bunu en az 800 ile ödeyecekle­r.
0 Erdoğan AK Parti’nin Kızılcaham­am kampında konuştu: Bir ölür bin diriliriz. 8 şehidimiz mi var; o teröristle­r bilsin ki, bunu en az 800 ile ödeyecekle­r.
 ??  ??
 ??  ?? Hasan
AY
KIZILCAHAM­AM
Hasan AY KIZILCAHAM­AM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye