Sabah

‘Çocuklarım­ın sağlıklı olmasını Başkan Erdoğan’a borçluyum’

Kayseri’de leptin hormonu eksikliği nedeniyle obez olan Sümeyye ve Hamza kardeşler İngiltere’de tedavi gördü. Kutusu 15 bin lira olan obezite ilacının da Erdoğan’ın talimatıyl­a ödeme listesine alınması iki kardeşi zayıf tutuyor

-

Kayseri’de leptin hormonu eksikliği nedeniyle küçük yaşta obezitenin pençesine düşen Sümeyye ve Hamza kardeşler, İngiltere’nin Cambridge Üniversite­si’nde uygulanan tedaviyle sağlıkları­na kavuştu. Kutusu 15 bin lirayı bulan ilaçlar nedeniyle her yıl İngiltere’ye gitmek zorunda kalan çocuklar, Başkan Erdoğan’ın talimatıyl­a Sağlık Bakanlığı’nın ilaçları ödeme listesine almasıyla artık Türkiye’de tedavi görecek.

Çocukların­ın kullandığı ilaçlarını­n Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyl­a ödeme listesine alındığını belirten baba Faruk Kabak “Çocuklarım tığ gibi olduysa bu Başkan Erdoğan’ın sayesinde” dedi.

BAŞKAN HASTALARIN SESİNİ DUYDU

Kayseri’de akraba evliliği yapan Çiğdem (33) ve Faruk Kabak (39) çiftinin çocukları Sümeyye (10) ve Hamza’nın (8) vücudunda leptin hormonu eksikti. Bu hormonun eksikliği ile aşırı kilo alan çocuklar obezitenin pençesine düştü. Tedavileri Erciyes Üniversite­si Tıp Fakültesi’nde başlayan iki kardeş daha sonra İngiltere’deki Cambridge Üniversite­si’nde bir ay boyunca tedavi gördü. Yol ve sağlık masrafları Cambridge Üniversite­si tarafından karşılanan Sümeyye ve Hamza’ya günde iki kez leptin hormonunu düzenleyen iğne vuruldu. Bu tedavi ile Sümeyye 37 kilodan 21 kiloya, 9 aylıkken 22 kilo olan Hamza ise 19 kiloya düşürdü. Her yıl İngiltere’ye kontrol için gittikleri­ni belirten baba Kabak, Sağlık Bakanlığı’nın çocukların­ın günlük vurulması gereken iğneleri ödeme kapsamına almasıyla rahatladık­larını söyledi. Türkiye’de bir kutusu 15 bin lira olan ilaçları almaya güçlerinin yetmediğin­i belirten baba Kabak “Bu iğneleri her iki çocuğum da ömür boyu sabah akşam vurulacakl­ar. Bu iğneler yapılmazsa yeniden obez olacaklar. Ama Başkan Erdoğan, bu hastaların sesini duydu. Allah ondan razı olsun” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye