Sabah

O isim Timuçin Güler!

-

ün .ültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, cep telefonuma bir mesaM atarak, “Şelale Hanım o isim Türkiye’nin en iyi CMO’ları arasında yer alan Timuçin *üler” diyerek tanıtıma özel sektörden Türkiye tanıtımı pozisyonun­a yaptıkları üst düzey atama hakkında bilgi verdi.

3eki Timuçin *üler kim? Hangi özellikler­i onu Türkiye’de en başarılı yapıyor ve Türkiye tanıtımı gibi en önemli pozisyonun tepesine taşıyor?

Her şeyden önce Timuçin Güler liderliğin­de Opet’te başarıyla uygulanan pazarlama faaliyetle­rinin Harvard Business School’da ‘case study’ yani ‘vaka çalışması’ olarak okutulduğu­nu öğreniyoru­m. Güler 5 yıl Turkcell’de ardından 15 yıl da Opet’te yöneticili­k yapmış. Bakan Mehmet (rsoy da Harvard’a ders olarak okutulacak bir başarının mimarların­dan olan Güler’den etkilenmiş olmalı.

20 yıllık pazarlama, marka, iletişim geçmişi olan Güler, Opet’in

5 milyona yakın kullanıcıs­ı olan Opet Sadakat Sistemi’nin de kurucusu.

'ün Timuçun Güler’e hayırlı olsun telefonu açtıktan sonra uzun bir sohbet yaptım. Özel sektörde hatırı sayılır bir pozisyonu ve geliri bırakıp, devlette çalışmaya nasıl ikna olduğunu merak etmiştim. “3ara benim için öncelik değil. Türkiye markasının hak ettiği tanıtıma kavuşması için bana böyle bir teklif yapıldığın­da hiç düşünmedim bile” diyor.

Opet’in en büyük farklılıkl­arının başında müşteriyi memun etmenin geldiğini ve aynı şekilde, turistleri­n bu ülkeden memnun ayrılmalar­ını sağlamanın en önemli konu olduğunu söylüyor.

Güler, “Turistler memnun olarak ayrılırlar­sa bu ülkeyi tavsiye ederler. Hedefimiz çok güçlü bir marka oluşturmak, marka güçlü olursa, imajda bir problem olsa dahi, güçlü marka tercih edilidiyor.

‘İlk hedefiniz ne olacak o halde’ diye sorunca da çiçeği burnunda Türkiye tanıtımınd­an sorumlu Güler bir çırpıda şunları anlatıyor:

“Türkiye markasının değerlerin­i tespit edeceğiz. Bu markanın altında, Türkiye dürüsttür, samimidir, sıcaktır. Türk insanı misafirver­dir. Türkiye kimseyi kapıdan çevirmez, bu kadar misafirper­ver bir ülke olduğumuz bilinirse, gelirler. Bu ülkede kimin kapısı çalınsa hemen yardım edilir. Dolayısıyl­a bu Türkiye imajıyla giden turist, yanlış Türkiye algısı olduğunda, ‘Hayır Türkler böyle değil’ diyecek. Yani biz misafirper­liği ön plana çıkaracağı­z. Uluslarara­sı çok yönlü bir tanıtım başlatacağ­ız. Sosyal medyada, tüm farklı dillerde yayına geçeceğiz. En önemli konulardan biri de geleceği tahmin etmek, yapay zeka ile müşteriler­in davranışla­rından gelecek yıllardaki seçimlerin­in ne olacağına ulaşacak ona göre bir tanıtım politikası yöneteceği­z.” İşte böyle. Kültür ve turizm alanında özel sektör bakış açısıyla topyekûn bir politika değişikliğ­ine gidiliyor. Ben de bu değişimi öğrendikçe sizlere duyuruyoru­m.

selale.kadak#sabaK.com.tr SMS SK ya] 1 ’ye Jönder. (1. 0 TL) MH 0 1 31 73 73 mesaM.

 ??  ?? ‘CMO’ yani Chief Marketing Officer (Baş 3azarlama Yöneticisi yor”
‘CMO’ yani Chief Marketing Officer (Baş 3azarlama Yöneticisi yor”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye