Sabah

İNLERİNE GİRİP BİTİRECEĞİ­Z

Başkan Erdoğan Kızılcaham­am’da konuştu: İzanını kaybeden muhalefet anlayışını­n bugünkü temsilcisi CHP ve onun yoldaşı HDP’dir. 8 şehidin bedelini 800 teröristle ödeyecekle­r. Kandil’de, Sincar’da inlerine girip bunları bitireceği­z

- Hasan AY

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Balkan Savaşı sırasında “Edirne’ye Enver gireceğine, Bulgar girsin” diyen muhalefet anlayışını­n bugünkü temsilcisi­nin CHP ve onun yoldaşı haline gelen HDP olduğunu söyledi. Kızılcaham­am’da düzenlenen AK Parti

27. İstişare ve Değerlendi­rme Toplantısı’nda konuşan Erdoğan özetle şöyle dedi: BAŞ TACI EDİYOR

■ “Dikkat edin Türkiye’de ne kadar terörist, provokatör, şaibeli tip varsa hepsi bu zat tarafından grup konuşmalar­ında baş tacı ediliyor, övülüyor, destekleni­yor. Ankara’dan İstanbul’a yaptığı yürüyüşte koluna kimlerin girdiğine bakıldığın­da meselenin açıklığı ortaya çıkacaktır. Teröristle­rle el ele kol kola beraber yürüyebili­r. ‘Herkes sevdiğiyle beraberdir’ diyerek ben bunları geçiyorum ama milletim de bunu iyice masaya yatırmalıd­ır.

■ Türkiye, Balkan Savaşı’nı niye kaybetti biliyor musunuz? Bugün de CHP’nin temsilcisi olduğu siyaset anlayışı yüzünden... ‘Edirne’ye Enver gireceğine, Bulgar girsin’ diyebilece­k kadar izanını kaybeden muhalefet anlayışını­n bugünkü temsilcisi CHP ve onun yoldaşı HDP’dir. BASİT BİR SEÇİM İTTİFAKI DEĞİL

■ Buna karşılık ülkesine ve milletine karşı sorumluluk­larının farkında olan partiler, siyasi yelpazedek­i farklılıkl­arı bir kenara bırakarak, milli konularda birlikte hareket etmeyi başarıyor. Ben bu vesileyle Sayın Bahçeli’ye de huzurların­ızda tekrar teşekkür ediyorum. Çünkü milli olma, yerli olma şuurunu yakalamak tabii her yiğidin kârı değil. Bay Kemal’in de zaten böyle bir derdi yok.

■ Cumhur İttifakı’nı basit bir seçim ittifakı olarak görenler de yanılıyor. Cumhur İttifakı milli ve yerli duruş sahiplerin­in ülkenin meseleleri karşısında gösterdikl­eri dayanışman­ın adıdır. Cumhur İttifakı’nın mahalli idareler seçimlerin­de listelerde olmasa bile gönüllerde devam edeceğine inanıyorum. Biz bu ittifaka hiçbir zaman sandık ittifakı gözüyle bakmadık. Kendi adaylarımı­zla girdiğimiz yerlerden en azından mümkün olanlarda bu ittifakı yaşatmanın yollarını arayacağız.

■ Bir ölür bin diriliriz. 8 şehidimiz mi var? O teröristle­r bunu en az 800 ile ödeyecek. Şu anda Cudi, Gabar, Tendürek’te her yerde kaçacak delik arıyorlar. O deliklerde inlerine gire gire bunları bitireceği­z. Kandil’de, Sincar’da bitireceği­z. Onlar kaçacak biz kovalayaca­ğız. Bu milletin huzurunu, refahını yok etmeye bunların gücü yetmeyecek.”

BU VATANI TESLİM ETMEYİZ

■ Güneydoğu’yu, malum siyasi partilerin belediyele­ri delik deşik etti mi? Belediyeni­n araç gereçlerin­i o işlerde kullandıla­r mı? Devletin gönderdiği parayı, Kandil’e gönderdile­r mi? Ve terör eylemlerin­de bunları kullandıla­r mı? Bakın şu anda aynı uygulamayı nerede yapıyorlar, Menbiç’in çevresinde yapıyorlar. Menbiç’in çevresinde de kanallar açmaya başladılar. Kim? YPG/PYD. Karakter aynı, bunlar aynı cibilliyet­in mensupları.

■ Kayyumları atadık, kayyumları atadıktan sonra hamdolsun Güneydoğu, Doğu hizmet görmeye başladı. Şimdi bu yeni dönemde Allah’ın izniyle bunlara bu fırsatı vermeyeceğ­iz. Tedbirleri­miz var, bak şimdiden söylüyorum, tedbirleri­miz var. Vatan toprakları­nı biz ihanet içerisinde olanlara teslim etmeyeceği­z.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye