Sabah

49 PKK-KCK’LI GÖZALTINA ALINDI

0ehmetoik son ayda 3KK y|neticisini etkisi] hale Jetirdi. Ağır darbe alan ve hareket kabiliyeti sıfırlanan |rJütte panik ve korku hkkim

- Erkam dOBAN

Terör örgütü PKK’ya soluk aldırmayan güvenlik birimleri, uyguladığı kapsamlı güvenlik stratejisi ile örgütün beyin takımına ağır darbe vurarak, organize hareket etme kabiliyeti­ni bitirdi. Kandil’in Türkiye’deki eylemleri organize etmek için atadığı sözde üst düzey temsilcile­r bir bir yok edildi. Son 3 ayda yurt içi ve sınır ötesinde kırmızı kategoride­n 6, mavi kategoride­n 2, yeşil kategoride­n 2, turuncu kategoride­n 6 ve gri kategoride­n 13 terörist olmak üzere toplam 29 elebaşı etkisiz hale getirildi.

EN GÜVENDE HİSSETTİKL­ERİ YERDE

■ Hava ve arazi şartlarınd­aki olumsuzluk­lara rağmen terörle mücadeleyi kararlılık­la yürüten güvenlik güçleri, birçok terör eyleminde yer alan teröristle­ri de etkisiz hale getirerek şehitlerin kanını yerde bırakmadı. Güvenlik güçleri 2018’in ağustos ayında kırmızı kategoride yer alan ve PKK/KCK terör örgütünün sözde yürütme konseyi üyesi ve Irak/Sincar sorumlusu Zeki Şengali kod adlı İsmail Özden’i, örgütün kendisini en güvende hissettiği yerlerden biri olan Sincar bölgesine düzenlenen operasyonl­a etkisiz hale getirdi.

ELEBAŞILAR­I BİR BİR YOK EDİLDİ

■ Örgütün en güvenlikli karargâhı sayılan noktada güvenlik güçleri psikolojik üstünlüğü sağlarken, örgüt elebaşılar­ı da teröristle­r ve kontrol ettikleri bölgelerde prestijler­ini kaybetmeye başladı. Örgütün içine düştüğü bu durumu fırsat bilen güvenlik güçleri peşi sıra operasyonl­ara ağırlık verdi. 3 aylık sürede Kandil’i doğrudan temsil eden terör elebaşılar­ı bir bir yok edildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye