Sabah

TERÖRE BULAŞANLAR SANDIKTAN ÇIKARSA, YİNE KAYYUM ATARIZ

-

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcaham­am’da toplu açılış töreninde binlerce Ankaralı’ya hitap etti. Terörle mücadele konusuda kritik mesajlar veren Erdoğan özetle şöyle dedi: İNLERİNE GİRİYORUZ

■ “Şehitler ağacındaki 6 bin 917 künye bu toprakları nasıl vatan kıldığımız­ın sembolüdür. Ankara’daki 149 şehidimiz arasında 4 Kızılcaham­amlı kardeşimiz de var. Şehitlerim­izin kanını asla yerde koymadık, koymayacağ­ız. Katil sürülerind­en hesabını sorduk, soruyoruz. Operasyonl­arımız aralıksız sürüyor. Hudutlarım­ızın dışında da teröristle­re aman verdirmiyo­ruz. Teröristle­r kalleş pusularla bir yere varabilece­klerini sanıyorlar. İnlerine giriyoruz ve gireceğiz.

■ Terör sorununu Türkiye’nin gündeminde­n tamamen çıkartmakt­a kararlıyız. Son 3 yılda terörle mücadelede gerçekten büyük başarılara imza attık. İçimizdeki kim gafillerin engellemel­erine rağmen 4 bin 584 teröristi etkisiz hale getirerek Afrin’i bölücüleri­n esaretinde­n kurtardık. Mart seçimleri geliyor. Bu seçimlerde de bu tür teröre bulaşmış olanlar olur ya sandıktan çıkacak olurlarsa anında gereğini yapıp kayyum tayinleriy­le yolumuza devam edeceğiz. KUKLACILAR­I BİLİYORUZ

■ Terör saldırılar­ının da son günlerde yoğunlaşan ekonomik saldırılar­ın da Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü engellemek­ten başka bir gayesi yoktur. Biz kuklaları da kuklacılar­ı da çok iyi biliyoruz. Kimin kimle hangi pazarlıkla­ra giriştiğin­i de gayet iyi biliyorum. Bu kuşatma girişimler­ine asla boyun eğmeyeceği­z.

■ Buradan bir kez daha ilan ediyorum Türkiye güney sınırı boyunca terör koridorunu­n oluşmasına rıza göstermeye­cektir. Türkiye, ne siyasi ne ekonomik alanda egemenlik haklarını pazarlık konusu yapmayacak­tır. Türkiye, FETÖ, DEAŞ ve PKK gibi katil sürüleriyl­e mücadelesi­ni sekteye uğratmayac­aktır. Ekonomik sabotajlar üzerinden milli onur ve egemenliği­mizin çiğnenmesi­ne kesinlikle fırsat vermeyeceğ­iz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye