Sabah

Brezilya’da ‘Osmanlı Torunu’ CUMHURBAŞK­ANI ADAYI

-

BREZİLYA halkı yeni cumhurbaşk­anını seçmek için sandık başına gitti. Yeni dönem Cumhurbaşk­anı olmak için yarışan adaylardan Sosyal Liberal Parti’nin adayı Jair Bolsonaro ve ‘Osmanlı torunu olarak anılan İşçi Partisi adayı Fernando Haddad’ın seçimin en güçlü adayları olduğu belirtiliy­or. “Brezilya her şeyin üstünde” sloganıyla yarışan ve ırkçı söylemleri ile dikkat çeken Bolsonaro’nun ilk turda oylarını yüzde 36.7’sini alması bekleniyor.

Osmanlı torunu Fernando Haddad “Yeni mutlu insanlar” sloganıyla Jair Bolsonaro’nun en önemli rakibi olarak gösteriliy­or. Haddad, 1. Dünya Savaşı sırasında Antakya Ortodoks kilisesi papazlığı yaparken Fransa’ya karşı Osmanlı saflarında yer alan dedesi nedeniyle ‘Osmanlı Torunu’ olarak biliniyor. Haddad, 2013 ila 2017 yılları arasında So Paulo Belediye Başkanı olarak görev yapmıştı.

İki aşamalı olarak gerçekleşt­irilen seçimin ilk turunda bir adayın 50’nin üzerinde oy almaması durumunda 28 Ekim 2018’de ikinci bir tur yapılacak. En yüksek oy alan iki adayın yarışacağı ikinci turun galibi Brezilya Cumhurbaşk­anı olacak.

 ??  ?? Fernando Haddad
Fernando Haddad

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye