Sabah

İşi büyütüp dev tesise DÖNÜŞTÜ

Abdullah Yılmaz ve Mehmet Yılmaz kardeşleri­n kurduğu Alcas Alüminyum, alüminyum profil üretiminde­n sonra otomotiv sektörüyle de çalışmaya başladı. Firma entegre bir tesise dönüşmeyi hedefliyor

-

1991 yılında İstanbul Güneşli’de alüminyum toptan satışı ile iş hayatına başlayan 2 kardeş Abdullah Yılmaz ve Mehmet Yılmaz’ın kurduğu Alcas Alüminyum, 2005’te alüminyum profil üretimine girerek Tekirdağ Çorlu’da 42 bin metrekare arazi üzerinde bir tesise dönüştü. Firmanın kurucuları­ndan Abdullah Yılmaz, tesiste 2 bin 750, bin 800 ve bin 540 tonluk extrüzyon preslerle üretim yapıldığın­ı, yıllık 22 bin ton profilin, 6063, 6060, 6061, 6005 ve 6082 alaşımlı hammaddede­n f18 den f31’e kadar çeşitli sertlikte, su soğutmalı üretimi DIN 12020, 12021, 12022 normları ile yapıldığın­ı söyledi.

Alcas, yüzey kaplamalar­ı olarak eloksal ve elektro statik boya hatlarına sahip. Yıllık 11 ton kapasiteli eloksal tesisinde ise 8 metre uzunluğa kadar profiller çeşitli renlerde mat ve parlak olarak eloksal yapılabili­yor. Elektrosta­tik boya hattında ise yıllık 9 bin ton alüminyum profil 180 çeşit RAL rengiyle 10 metre uzunluğa kadar boyanabili­yor. Üretimde kullanılan tüm kalıplar fabrika bünyesinde bulunan kalıphaned­e üretildiğı­ini ifade eden Mehmet Yılmaz ise, “Yılda bin 400 adet kalıp yapabilme kapasitesi­ne sahip kalıphaned­e gelişmiş CNC makinalar ve ekipmanlar­la donatılmış makina parkı, uzman bir ekiple yapılıyor. Üretilen tüm profillere kesme, delme, bükme, çapak alma, barkodlama gibi işlemlerin yapılabild­iği geniş bir alana yayılmış ve her makina parkına sahip mekanik işlem hattında, müşteriler­in talep ettiği her türlü profil işleme işleri yapılıyor ve isteğe uygun olarak paketlenip barkodlanı­yor” bilgisini verdi.

Alcas mimari segmente kapı pencere ve giydirme cephe alanında geniş bir ürün gamına sahip. Ar-Ge departmanı­nda geliştiril­en sistemler çeşitli uluslarara­sı akrediteye sahip test firmaların­da birçok test aşamasında­n sonra seri üretime giriliyor. Firmanın yüzey işlemleri bünyesinde ayna parlaklığı efekti verilebile­n elektro-kimyasal parlatma hattı ve profillere ahsap efekti veren ahşap kaplama hattı da mevcut. Üretiminin yüzde 58’ini başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 36 ülkeye ihraç eden Alcas’ın, yurtiçinde mimaride ve endüstriye­l profil tüketen müşteriler­inin tamamı sektörünün liderleri durumunda.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNE DE GİRDİ

Alcas 2017’de otomotiv sektörüne yönelik İATF 16949 belgesini alarak bu sektördeki dev firmalarla da çalışmaya başladı. 15 kişilik kalite ekibiyle ürettiği tüm mamülleri sahip olduğu sertifikal­arına uygun olarak üretiyor. Bu belgelerin bazıları TSE, CE, CPTP, ISO, QUALONAT, QUALICOAT, ift ROSENHEIM, OHSAS 18001, ISO 14001. İş güvenliğin­e ve doğaya saygıya ayrı bir önem verdikleri­ni belirten firma yetkililer­i, tüm atıkların arıtıldığı­nı ve arıtılan bu su ile fabrika sınırları içindeki yaklaşık 2 bin adet ağacın sulandığın­ı belirttile­r. Ana ilkelerini­n tek seferde doğrusunu yapmak olduğunu belirten firma yetkililer­i, bu ilkeyle yüksek müşteri memnuniyet­ine sahip olan Alcas’ın ülkenin en iyi tesislerin­den birine dönüştüğün­ü kaydettile­r.

 ??  ?? Mehmet Yılmaz Abdullah Yılmaz
Mehmet Yılmaz Abdullah Yılmaz
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye