Sabah

Haiti’deki 5.9’luk depremde 11 ölü

2010’da yaşanan 7.1’lik depremde 300 bin kişinin hayatını kaybettiği Haiti’de 5.9’luk sarsıntı halkı sokağa döktü. Depremde 11 kişi öldü 130 kişi yaralandı İran’da sele 8 kurban Bursa’da siyah kuğu sevinci

- (GLW|r: Şirzat BİLALLAR - Tasarım: Uğur KIRIMLI

Karayipler’de yer alan Haiti’de meydana gelen 5.9 büyüklüğün­deki depremde en az 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yetkililer Haiti’nin kuzeyinde meydana gelen depremde 130 kişinin de yaralandığ­ını kaydetti. Port-de-Paix, Gros Morne, Chansolme ve Turtle adasında çok sayıda binanın zarar gördüğü kaydedildi.

ABD Jeolojik Araştırmal­ar Kurumu (USGS), merkez üssü Port-de-Paix kentinin 19 kilometre kuzeybatıs­ı olan 5.9 büyüklüğün­deki depremin yerin 11.7 kilometre derinliğin­de kaydedildi­ğini açıkladı.

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise, sivil savunma ekiplerini­n deprem bölgesine geldiğini ve depremden etkilenenl­ere yardım ettiğini açıkladı. Depremin ardından tsunami alarmı verilmediğ­i, bölgenin 2 artçı depremle tekrar sallandığı öğrenildi.

Haiti’de Ocak 2010’da meydana gelen 7,1 büyüklüğün­deki depremde en az 300 bin kişi yaşamını yitirmiş, binlerce kişi evsiz kalmıştı.

cuma gününden bu yana etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı selde hayatını kaybedenle­rin sayısı 8’e yükseldi. 37 ilçede iki gündür devam eden şiddetli yağışlar sele neden oldu, çok sayıda yerleşim alanı sular altında kaldı. İran Kızılayı Arama Kurtarma Kurumu Başkanı Murteza Selimi, mahsur kalan 2 bin 679 kişiye ulaşıldığı­nı ifade etti. Yetkililer, cuma günü başlayan şiddetli yağışların etkili olduğu bölgedeki halka zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalar­ı uyarısında bulunuyor.

kuş türü listesinde yer almayan siyah kuğu, Bursa’nın Karacabey ilçesindek­i longoz ormanların­da gözlem yapan doğa fotoğrafçı­sı Alper Tüydeş tarafından iki birey olarak görüntülen­di. Tüydeş, türün anavatanı Avustralya olsa da Avrupa’da kafes kaçkını bireylerin zamanla doğaya adapte olarak kayıtlarda­ki yerini aldığını belirtti. Tüydeş, “Birkaç yıldır Karacabey Longozu’nda tek birey olarak görülen siyah kuğuyu, bu yıl kayıt altına aldık. Eğer tür uzmanlar tarafından Türkiye listesine eklenirse Karacabey Longozu bu bakımdan da önemli bir nokta olacak” dedi.

 ??  ?? 2010’daki deprem yarattığı tahribatla tarihe geçmişti.
2010’daki deprem yarattığı tahribatla tarihe geçmişti.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye