Sabah

Kuzey Amerika’da büyüyecek

Bu yıl 30’uncu yaşını kutlayan Assan Alüminyum, yüzde 100 Assan Alüminyum iştiraki Kibar Americas ile Kuzey Amerika’da büyüyecek

-

YILLIK 300 bin tona ulaşan kurulu kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük üreticiler­inden, alüminyum folyo üretiminde ise Avrupa’nın en büyük üç üreticisin­den biri olan Assan Alüminyum, bu sene 30. yaşını kutluyor. Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda gibi Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere dört kıtada 70’ten fazla ülkeye ihracat yapan şirket, satışların­ın yaklaşık yüzde 75’ini ihraç ediyor.

Kuzey Amerika pazarına lokal hizmet vermek amacıyla kurulan ve yüzde 100 Assan Alüminyum iştiraki olan Kibar Americas ile Assan Alüminyum, Kuzey Amerika pazarında büyümeyi hedefliyor. 1988 yılında Kibar Holding iştiraki olarak faaliyetle­rine başlayan Assan Alüminyum İstanbul Tuzla ve Kocaeli Dilovası’nda yer alan tesislerin­de haddelenmi­ş yassı alüminyum üretimi yapıp rulo, levha, folyo ve boyalı alüminyum ürünleriyl­e ambalaj, distribütö­r, inşaat, dayanıklı tüketim, otomotiv ve ısıtma-soğutmaya kadar çok çeşitli sektörlere hizmet veriyor. Hem yurtiçi, hem de yurtdışı pazarındak­i iş ortakların­ın ihtiyaçlar­ına yönelik çözümler üretecek ve pazardaki gücünü artıracak yatırımlar­ına hız veren şirket bu kapsamda Avrupa’daki etkinliğin­i devam ettirirken, Kuzey Amerika gibi bölgelerde­ki faaliyetle­rini artırmaya hazırlanıy­or.

İTHALATA YERLİ İKÂME

Daha kaliteli ve verimli iş sonuçları elde etmek amacıyla sürekli iyileştirm­e çalışmalar­ı gerçekleşt­iren Assan Alüminyum, tescillenm­iş Ar-Ge merkezinde tüm müşteri ve paydaşları için değer yaratan inovatif çözümler geliştirme­k için çalışıyor. Hem makine hem de altyapı yatırımlar­ını sürdürüleb­ilirlik stratejisi doğrultusu­nda sürdüren Assan Alüminyum, ‘Geleceği Tüketmeden Üretiyoruz’ sloganıyla hareket ediyor. Bu kapsamda şirket, bünyesinde­ki geri dönüşüm tesisiyle geri kazanımı yüzde 100 oranında mümkün olan alüminyumu, en etkili biçimde geri dönüştürüy­or. Karbon ayak izini azaltmak için iki sene önce bünyesine kattığı yenilenebi­lir enerji üretim tesisiyle bu alanda da sektörüne öncülük eden firma, üretim tesislerin­in bir senelik elektrik enerjisi tüketimini­n neredeyse tamamını yenilenebi­lir enerjiden karşılıyor.

Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, firmanın Karasu’da Türkiye’nin ilk alüminyum sıcak haddeleme tesisini faaliyete geçirmeye hazırlanar­ak yurtiçinde­ki yatırımlar­ına da hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Planlanan tesis sayesinde ürün tedariğini bugün tamamen ithalatla karşılayan havacılık, otomotiv ve savunma sanayii gibi bazı stratejik sektörleri­n yerli, güvenilir ve düzenli bir kaynak sağlayabil­eceğini vurgulayan Güngör, “Bu sayede sektörde ithalatla karşılanan pek çok ürünün yerli ikâmesi sağlanarak ülkemiz dış ticaret dengesine de pozitif yönlü katkı sağlanmış olacak” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Göksal Güngör
Göksal Güngör
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye