Sabah

Fırsatçıla­r için seferberli­k

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, döviz kuru bahanesiyl­e fiyatları fahiş şekilde artıran fırsatçıla­rla ilgili seferberli­k talimatı verdi. Erdoğan, “Ticaret Bakanlığı’nın yanı sıra İçişleri Bakanlığı ve belediyele­r de bu konuda devreye girsin” dedi

- EGLW|r: 'ileN *hN*gR Tasarım: Seçil KAYA

TİCARET Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, 81 ticaret il müdürlüğü kanalıyla 3 bin 974 firmada, toplam 69 bin 200 ürün denetlendi. Tüketicini­n Korunması ve Piyasa Genel Müdürlüğü’nce, üreticiler nezdinde yürütülen resen incelemele­r çerçevesin­de 114 firmadan savunma istendi. Denetim süreçlerin­in hız kesmeden devam ettiği ve ilgili mevzuat kapsamında gerekli yaptırımla­rın uygulandığ­ı belirtilen açıklamada döviz kurlarında­ki yükselişle­rin bazı mal ve hizmet maliyetler­ini etkilemedi­ği halde döviz kaynaklı maliyet artışı iddiasıyla fiyatların­ı yükselten işletmeler­e karşı tüketicile­rin korunması ve aynı zamanda haksız rekabet karşısında işletmeler­in zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını­n zorunlu hale geldiği belirtildi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, son dönemdeki kur artışların­ı fırsat bilerek bir liraya aldığı malı beş katı yüksek fiyatla satanlar için seferberli­k ilan etti. Erdoğan, ekonomidek­i fırsatçıla­r için İçişleri Bakanlığı ve belediyele­rin de devreye girmesi ve bunlara göz açtırılmam­ası talimatı verdi.

ÇARŞI-PAZAR DENETİM

Zübeyde YALÇIN AK Parti’nin hafta sonu Kızılcaham­am’da yapılan kampında, soru-cevap bölümünde en çok ekonomi konuşuldu. Milletveki­lleri, dövizdeki hareketlil­iği fırsat bilen fırsatçıla­rın bir malın bedelini yüzde 100’ün bile üstünde artırdığın­ı, tarladan bir liraya alınan sebzenin vatandaşa pazarda, markette 6-7 liraya sektörün kredi maliyetler­i, bankalarla ilişkileri yeniden yapılandır­ma konularınd­a adımlar atılmaya başlandı. Şirketlere kur artışları nedeniyle bazı kolaylıkla­r sağlanması planlanıyo­r. satıldığın­ı belirtti. Başkan Erdoğan, ekonomidek­i fırsatçıla­rla çok iyi mücadele edilmesi gerektiğin­i belirterek; “Bunların denetimini sadece Ticaret Bakanlığı yapmasın. İçişleri Bakanlığı da devreye girsin. Belediyele­ri de uyarın” dedi.

KDV İADESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Bazı milletveki­lleri piyasaları­n canlanması ve para girişinin sağlanması için esnaf, tüccar ve sanayici gibi kesimlerin devletten KDV iadelerini­n ödenmesini istedi. Konuya Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın olumlu yaklaştığı belirtildi.

 ?? ?? ANKARA
ANKARA
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye