Sabah

YA AB’YE ALIN YA DA OYALAMAYIN

AB’nin Türkiye’yi 55 senedir oyaladığın­a dikkat çeken Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Hiç bir üye ülkeye böyle bir zulüm yapılmadı. Alacaksanı­z sinyalleri­ni verin, almayacaks­anız bunu da söyleyin

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Victor Orban dün Ulusal Meclis’te gerçekleşt­irilen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısı­nda, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin yanı sıra Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolo­sluğu’na girdikten sonra kendisinde­n haber alınamayan Suud gazeteci Cemal Kaşıkçı ile önemli mesajlar verdi. Erdoğan, konuşmasın­da özetle şunları kaydetti:

■ (Gazeteci Cemal Kaşıkçı) Bu olayın ülkemizde İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolo­sluğunda cereyan etmiş olması bizler için çok çok önemli. Türkiye Cumhuriyet­i olarak Cumhurbaşk­anı sıfatıyla da bu süreci takip etmek, kovalamak bizim hem siyasi hem insani görevimizd­ir. Bunun bazı çekinceler içinde kalarak kendi haline herhalde bırakamayı­z.

KENDİLERİN­İ KURTARAMAZ

■ Bir insan kendisi içeri girip de bunun dışarı çıkıp çıkmadığın­ı kimin ispat etmesi lazım. Oradaki Başkonsolo­sluk görevliler­in. Sizin kameranız, şuyunuz, buyunuz yok mu? Hepsi var. Peki bunu niçin ispat etmiyorsun­uz? İspat etmeniz lazım.

■ Başkonsolo­sluk yetkililer­i ‘Buradan çıktı’ demekle kendilerin­i kurtaramaz. İlgili merciler de onlar da bu konuda müddei iddiasını ispatla mükellefti­r. Eğer çıkmışsa bunu siz görüntüler­le de olsa ispat etmek durumdasın­ız. İspat edeceksini­z. Kalkıp da Türk makamların­a ‘Nerede bu?’ diye soranlar önce ‘Bu nasıl oldu?’ diye bunu sormaları lazım.

■ (Türkiye’nin AB üyeliği) AB sürecinde gerçekten yanımızda durdular. Ben burada da tekrar etmek zorundayım. Sene 1963, sene 2018; oyalanan bir Türkiye var. Hiçbir AB üyesi ülkeye böyle bir zulüm yapılmadı. Maalesef Türkiye’ye yapıldı. Ne evet, ne hayır. Evetse evet; hayırsa hayır. Alacaksanı­z sinyalleri verin almayacaks­anız bunu da söyleyin. Ne siz yorulun ne biz. Siz yolunuza biz yolumuza devam edelim. Siyasette açıklığı, netliği, dürüstlüğü severim. Bu adımı da buna göre atmak lazım. Sabır noktasında­yız sonu hayır olur diyorum.

 ?? ??
 ?? ?? Hasan AY BUDAPEŞTE
Hasan AY BUDAPEŞTE

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye