Sabah

11 günde yastık altından 217 milyon TL çıktı

TOKİ’NIN YüZDE 24 INDIRIM KAMPANYASı­NA ILK 11 GüNDE KATıLANLAR­ıN NEREDEYSE TAMAMı 217 MILYON LIRALıK BORçLARıNı KIşISEL TASARRUFLA­Rı ILE KAPATTı

-

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından uygulanan yüzde 24 indirim kampanyası­na ilk 11 günde katılan vatandaşla­rın yüzde 95’i 217 milyon TL’lik borçlarını yastık altı diye tabir edilen kişisel tasarrufla­r ile kapattı. 4 bin 955 konut ve işyeri alıcısı 212 milyon 35 bin TL’lik borçlarını kapatarak tapularını almaya hak kazandı. 527 kişi de borcunun belli bir kısmını kapatıp, 16 milyon 455 bin liralık borç kapatarak yüzde 24 indirim kampanyası­ndan yararlandı. Toplam 228 milyon 490 bin TL’lik borcun 217 milyon TL’si yastık altından ödendi.

HERKES İÇİN KAMPANYA

TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Kampanyamı­zdan ilk 11 günde yararlanan vatandaşla­rımızın yüze 95’i borcunu kişisel tasarrufla­rı ile kapattı” açıklaması­nda bulundu. “Politikamı­z gereği muhatap olduğumuz kitle, dar gelirli ya da orta sahip aile ve bireyler” diyen Turan, şöyle devam etti: “Bu kesimin en rahat ve en kolay ödeme yapabilmel­eri için sürekli kampanyala­r düzenliyor­uz. Gerek katılım oranı gerekse kredi kullanmada­n ödeme yapılan oran bizleri sevindirdi. Tasarruf ile gelen ekonomiye kazandırıl­dı.”

16 MİLYONLUK BORÇ KAPATILDI

Bu yıl ikincisini düzenledik­leri indirim kampanyası­nda esnek ödeme yaptıkları­nı vurgulayan Turan, “Yüzde 24 indirim kampanyamı­zdan bütün borç bakiyesini kapatamaya­cak vatandaşla­rımız da yararlanab­iliyor. Borcunun tamamını kapatamaya­n 527 konut ve iş yeri alıcımız yaptıkları 16 milyon 455 bin liralık peşin ödemelerle kampanyada­n faydalandı” diye konuştu.

SON BAŞVURU 19 EKİM

Kısmi ödeme ile yararlanan vatandaşla­r ile beraber toplam 5 bin 482 vatandaşın kampanyada­n faydalandı­ğını belirten Turan, toplam 228 milyon 490 bin TL ödeme yapıldığın­ı söyledi.

Turan, kampanyada­n yararlanma­k isteyen konut ve iş yeri alıcıların­ın 19 Ekim 2018 tarihine kadar ilgili bankaya başvuruda bulunabile­ceğini belirterek, “Son başvuru tarihine kadar başvurular­ın yapılması gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalar­ında söz konusu indirim oranından yararlanıl­ması mümkün olmayacak” ifadelerin­i kullandı.

Kampanyada­n, satışları 2017 yılı Haziran ayı sonuna kadar gerçekleşt­irilmiş ve geri ödeme taksiti Haziran 2017 sonuna kadar başlamış konut ve işyerleri sahiplerin­in de yararlanac­ağının altını çizen Turan, “Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerim­iz indirim kampanyası­na dahil edilmedi” diye konuştu.

 ?? ?? SEDA.TABAK@SABAH.COM.TR TURAN, SEKTöRüN EKONOMIK BüYüMEDE ITICI Güç OLDUğUNU SöYLEDI.
SEDA.TABAK@SABAH.COM.TR TURAN, SEKTöRüN EKONOMIK BüYüMEDE ITICI Güç OLDUğUNU SöYLEDI.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye