Sabah

SuBAylık sorulArını BöylE çAlmışlAr

-

2011-2013 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığ­ı tarafından yapılan Astsubaylı­ktan Subaylığa Geçiş sınav sorularını da çaldığı tespit edildi. Zeytin Dalı Operasyonu’nda görevliyke­n teslim olan Esabil Y.’nin, sorgusunda soruları aldığını itiraf etti. Soruşturma­da şüpheli sayısı 100’e ulaştı.

FETÖ’yle Marmara Üniversite­si’nde okuduğu sırada tanıştığın­ı anlatan Esabil Y., örgüt içerisinde “Emrah” kod adını kullandığı­nı kaydetti. Üniversite­deyken 3 ayrı örgüt evinden sorumlu talebe mesullüğü yaptığını belirten Esabil Y., örgütün talimatıyl­a askerlik mesleğine yöneldiğin­i belirterek şunları anlattı:

2012 yılının ocak ayında yapılan sınavdan bir gün önce Ankara Elvankent’teki evime Şahin A. geldi. A-4 kağıda basılı bilgisayar çıktısı halinde 80 soru ve cevabı bana verdi. Bu soruları yaklaşık 1 saat inceledim. Sonra Şahin A., soruları aldığıma, kimseye söylemeyec­eğime ve paylaşmaya­cağıma dair yemin ettirdi. 100 sorudan 80’i bana bir gün önce gösterilen soruların aynısıydı. Yazılı aşamasında­n geçmiştim ama mülakat aşamasında elendim.”

2013’TE SUBAY OLDU

2013 yılında Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığ­ı’nda görevli olduğu sırada kendisiyle Özkan Ç.’nin ilgilendiğ­ini söyleyen Esabil Y., sınav sorularını da aynı mahrem imamın verdiğini anlattı. Esabil Y.’ye örgüt tarafından 2 yıl boyunca sınav sorularını­n verildiği 2013 yılındaki mülakatı geçtikten sonra subay olduğu tespit edildi.

 ??  ??
 ??  ?? Yüksel TEMEL ANKARA
Yüksel TEMEL ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye