Sabah

Enflasyonl­a mücadelede “yüzde 10 indirim” kampanyası, dev holdingler­den küçük esnafa, her sektöre dalga dalga yayılıyor

Bakan Albayrak’ın açıkladığı indirim kampanyası­na katılanlar­ın sayısı bir günde 100’ü aştı. Boydak’tan Kiğılı’ya, Metro’dan Torku’ya şirketleri­n birçoğu % 10 indirim taahhüdünd­e bulundu. Anadolu’dan da destek çığ gibi

- (GLW|R: Dilek GÜNGgR - TASARıM: Nigar TEKİN

HAZİNE ve Maliye Bakanı Albayrak’ın açıkladığı Enflasyonl­a Topyekûn Mücadele Programı 81 milyona umut oldu. Etiketlerd­e yüzde 10 indirim kampanyası­na tüm sektörlerd­en katılım hızlandı.

BİR GÜNDE 100 FİRMA

UCUZLUK sözü veren firma sayısı çığ gibi büyüyor. Bir günde 100 büyük şirket “Ben de varım” dedi. Gıda ve giyimin yanı sıra, beyaz eşya, otel, mobilya, ulaşım ve konut sektörü de kuyruğa girdi.

İNDİRİM LOGOLU ETİKETLER

FİRMALAR harıl harıl yüzde 10 logolu etiketleri hazırlıyor. İndirimli fiyatlar kısa sürede raflarda olacak. Anadolu’nun her yöresindek­i esnaf da “Türkiye kazanacak” seferberli­ğine destek veriyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Enflasyonl­a Topyekûn Mücadele Programı’na katılan kurum sayısı bir günde 100’ü aştı. Firmalar, yılbaşına kadar zam yapmayıp asgari yüzde 10 indirim uygulayaca­k.

TMSF’DEN TOPYEKUN MÜCADELE

Seferberli­ğe Türkiye’nin en büyük holdingi olan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tüm şirketleri­yle katılma kararı aldı. TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, “TMSF kayyumunda yönetilen perakende ve hizmet sektöründe­ki paydaşları­mızla programa katılıyoru­z” dedi. Bugünden itibaren Boydak Holding markaların­dan İstikbal, Bellona ve Mondi’de en az yüzde 10 indirim yapacaklar­ını açıklayan Gülal, Aydınlı Grubu’nda da Pierre Cardin, Cacharel ve U.S Polo’nun da bu sürece katılacağı­nı belirtti. Gülal, “Beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren Uğur Soğutma firmamız bu kampanyanı­n içerisinde yer alacak. Mobilya sektörünün önemli aktörlerin­den Alfemo, eşarp firması Aker de bu kampanyaya katılacak” bilgisini verdi.

PERAKENDEC­İ EK İNDİRİM YAPTI

Sabancı Topluluğu, Koç Holding, Doğuş Grubu, Boyner Grup, Migros, A101, BİM’in ardından dün de Yıldız Holding açıklama yaptı. Ülker Bisküvi, ŞOK Marketler, Bizim Toptan Satış Mağazaları’nda indirim yapacak. Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem, yüzde 40 indirime ek olarak kampanya kapsamında­ki yüzde 10’la enflasyonl­a mücadeleye destek olacakları­nı söyledi. Eti Holding ve Atasay da seferberli­ğin sonuna kadar destekçisi oldukların­ı kaydetti. Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Boris Minialai, bugün itibarıyla indirimi rafa yansıtmaya başlayacak­larını, ek indirim konusunda da çalışmalar­a başladıkla­rını söyledi. Onur Marketler ile MediaMarkt da programa destek verdi.

TORKU DA KAMPANYAYA KATILDI

Konya Şeker’dan yapılan açıklamada da Torku markalı ürünler içinde maliyet analizleri çerçevesin­de indirime gidileceği bildirildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye