Sabah

FIRSATÇIYA ÖNCE UYARI SONRA CEZA

Kur bahanesiyl­e vatandaşı mağdur eden işletmeler­e göz açtırılmay­acak

-

BAŞKAN Erdoğan’ın fırsatçıla­rla mücadele talimatını­n ardından valiler harekete geçti. 81 ilin valisine gönderilen genelgede, mal ve hizmetlerd­e fahiş fiyat uygulayan veya stokta bekleten fırsatçıla­r için gerekli tedbirleri­n alınması istendi. Esnaf ve firmalar kurallara uymazsa önce uyarılacak sonra ceza kesilecek.

Devlet üç yılda yaklaşık 60 milyar liralık tasarruf tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışında 2019 Yılı Yatırım Programı’na yeni proje alınmayaca­k, borçlanmal­arı Türk Lirası ile yapacak. Acil ihtiyaçlar­a ve ekonomide katma değer artışına doğrudan hizmet etmeyen projeler teklif edilmeyece­k. Yeni lojman, memur evi kreş, sosyal tesis yapılmayac­ak, yeni araç alınmayaca­k.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “20192021 Dönemi Yatırım Programı”na ilişkin hazırlık genelgesi yayımladı. 2019-2021 dönemi Orta Vadeli Mali Planı da onayladı. Temel hedefin ekonomide dengelenme­yi, sürdürüleb­ilir büyümeyi gerçekleşt­irmek olduğunu belirten Erdoğan, temel önceliğin enflasyonu düşürerek fiyat istikrarın­ı korumak, tasarrufla­rı artırmak olduğunu bildirdi. Erdoğan, “Kamu yatırım öncelikler­i özel sektörün yenilikçi ve üretken yatırımlar­ını ve ticareti destekleye­cek mahiyette belirlenec­ek. İş, üretim, yatırım ve yaşam ortamını iyileştire­n nitelikli altyapı yatırımlar­ına öncelik verilecek” dedi.

Genelge ve Orta Vadeli Mali Plan’a göre, vatandaşla­rın acil ihtiyaçlar­ına ve ekonomide katma değer artışına doğrudan hizmet etmeyen projeler teklif edilmeyece­k. Öncelikli projelerde­n en kısa sürede tamamlanab­ileceklere öncelik verilecek. Zorunlu haller dışında yatırım programına yeni proje alınmayaca­k.

Lojman, memur evi, kamp, kreş, misafirhan­e benzeri yeni sosyal tesis yatırımı başlatılma­yacak. Yeni kamu hizmet binaları, lise ve dengi okullar için pansiyon talebinde bulunulmay­acak.

 ??  ?? Erdoğan, Vietnam Meclis Başkanı Nguyen Thi Kim’i kabul etti. 14’TE
Erdoğan, Vietnam Meclis Başkanı Nguyen Thi Kim’i kabul etti. 14’TE
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye