Sabah

LİCE VE HANİ’DE TERÖRİSTLE­RİN İNLERİ YERLE BİR EDİLDİ

Diyarbakır’ın Lice ve Hani ilçeleri kırsalında güvenlik korucuları ve Polis Özel Harekât timlerinin 9 gün süren operasyonu­nda terör örgütü PKK’nın silah ve mühimmat depoları ile sığınaklar­ı imha edildi

-

PKK’nın sözde Ape Musa kampı dediği Diyarbakır’ın Lice ve Hani ilçeleri arasında kalan dağlık bölgede güvenlik güçlerince 3 Ekim’de başlatılan hava destekli operasyon başarıyla tamamlandı. 64 köy ve mezrada ilan edilen sokağa çıkma yasağı da kaldırıldı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu’nun bizzat yönettiği “Bayrak-94 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı-1” operasyonu­nda Roketler adlı Jandarma Özel Harekât Timleri, güvenlik korucuları ve polis özel harekât timleri teröristle­re ait 16 ayrı sığınak, 3 barınak, silah ve mühimmat deposu buldu. Teröristle­rin kış tertiplenm­esinin önüne geçmek maksadıyla başlatılan operasyond­a arazi eğitimli köpeklerin de desteğiyle didik didik arandı. Lice’ye bağlı Birlik Köyü kırsalında yürütülen arazi arama ve tarama faaliyeti sırasında, güvenlik güçlerinin bölgeye girişlerin­i engellemek için teröristle­rce 5 ayrı noktaya tuzaklanmı­ş tahrip gücü yüksek amonyum nitrat gübre destekli el yapımı uzaktan kumandalı bomba bulunarak uzman ekiplerce imha edildi.

SİLAH VE DRONE’LAR BULUNDU

Silah ve mühimmat deposunda bidonlar içine gizlenmiş 2 adet drone, 3 adet Kalaşnikof tüfek, bin 169 adet Kalaşnikof mermisi, 121 adet

Biksi makineli tüfek mermisi,

1 adet She marka silah, 2 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 4 roketatar sevk motoru, 4 adet el bombası, 3 adet Dragunov keskin nişancı tüfeğe ait şarjör, 28 adet uzaktan kumanda, 1 araç telsizi, el telsizleri, bomba yapımında kullanılan 175 kilo amonyum nitrat, bir kamyonet dolusu bomba yapımında kullanılan malzeme ile kış üslenmesin­i geçirmek için hazırlanmı­ş gıda ve yaşam malzemeler­i ele geçirildi. Sığınakta ele geçen malzemeler arasında üzerinde Polis Özel Harekât yazan tişört ve kıyafetler ile askeri şapkalar olması dikkat çekti. Sığınakta ele geçen 2 adet drone’nun Suriye’nin kuzeyini işgal eden YPG’li teröristle­rce kullanılan drone’lardan olduğu belirlendi.

BOMBALI TUZAK

Aynı operasyond­a 928 kilo toz esrar ile bin 500 kök hint keneviri ele geçirildi. Silvan’ın Esenyol mezrası kırsalında ise güvenlik güçlerinin kullandığı patika yol güzergâhın­a yerleştiri­len el yapımı uzaktan kumandalı bomba da bulunarak imha edildi.

 ??  ??
 ??  ?? Hainlerin binlerce mühimmat ve patlayıcıy­ı toprağa gömdükleri ortaya çıktı.
Hainlerin binlerce mühimmat ve patlayıcıy­ı toprağa gömdükleri ortaya çıktı.
 ??  ??
 ??  ?? gzgür CEBE
gzgür CEBE

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye