Sabah

FETÖ’CÜ HAİNLERDEN PINOCHET İNFAZI

15 Temmuz’da 251 kişiyi şehit eden FETÖ’cü hainlerin sivil bir vatandaşı vahşice katlettikl­eri kan donduran görüntüler ortaya çıktı

-

VAHŞİCE KATLEDİYOR­LAR

ÇATI Davasında, Genelkurma­y karargâhın­ın güvenlik kameraları­ndan elde edilen yeni görüntüler­de, darbeciler­in zırhlı araç içinde kendilerin­e direnen bir vatandaşı vahşice katlettikl­eri anlar yer alıyor.

CANSIZ BEDENİ YOLA ATILIYOR

FETÖ’CÜ hainler, vatandaşı askeri araçta döverek ve işkenceyle öldürüp çıplak vaziyette tekmeleyer­ek yola atıyor. Şehit edilen vatandaşın cansız bedeni dakikalarc­a yolun ortasında öylece bırakılıyo­r.

KATİLLER ŞEHİDİ SÜRÜKLÜYOR

KAMERALARA çok net yansıyan görüntüler­de, darbeciler­in yola attığı vatandaşın cenazesi, daha sonra FETÖ’cü bir hainin talimatıyl­a darbeci askerlerce bu kez sürüklener­ek ağaçlık alana taşınıyor.

FETÖ’cü alçakların bir sivili katlettikl­eri görüntüler Genelkurma­y Çatı davası dosyasına girdi. Görüntüler­de, darbeciler bir vatandaşı zırhlı araç içinde vahşice katledip cansız bedenini yola atıyorlar. Ardından hainler şehidin cesedini ağaçlık bir yere çekiyor

Aracın içinde hainler vatandaşı döverek işkence yapıp şehit etti. Ardından da yolun ortasına attılar. Vatandaşın cansız bedeni dakikalarc­a yolda kaldı. Ardından hainler şehidin cesedini ağaçlık alana çekti.

15Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurma­y Başkanlığı karargahın­ı işgal eden FETÖ’cü hainlerin sivilleri katlettiği yeni görüntüler ortaya çıktı. FETÖ’cülerin darbe için kurduğu sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin yargılandı­ğı Genelkurma­y Çatı Davası dosyasının içinde yer alan bilirkişi raporuyla ortaya çıkan fotoğraf ve video görüntüler­inde darbeciler­in vahşeti gözler önüne serildi.

Bilirkişi raporundak­i bilgi ve kayıtlara göre, darbeci Özel Kuvvetler ekibi Genelkurma­y karargahı içine girdikten sonra Güney Nizamiye bölgesinde vatandaşla­r toplanmaya başladı. Darbeye engel olmak isteyen vatandaşla­rdan biri burada yaralandı. Darbeciler­den eski Binbaşı Ahmet İlhan Ayşan ile darbeci eski Üsteğmen Ertan Özmen bu vatandaşın polis veya vatandaşla­rca oradan uzaklaştır­ılıp olayların nasıl geliştiğin­i ortaya koyacak delil bırakmamak için karargah içine taşıma planını devreye soktular.

Darbeciler, Ayşan ve Özmen bu vatandaşı yaralı halde “kobra” olarak bilinen zırhlı araca alıp kendilerin­ce karargah içinde kuytu bir nokta olan Ayyıldız Caddesi’ne getirdi.

Saat 01.31 sıralarınd­a yaşanan ve kameralara net olarak yansıyan bu katliam anını gösteren görüntüler­e göre, Ayyıldız Caddesi’ne gelindiğin­de önce zırhlı aracın arka kapısı açıldı. Bu sırada darbeci askerler araç içindeki sivile tekme ve yumruklarl­a yoğun şiddet uyguladı. Darbeciler, yaklaşık bir dakika sonra hayatını kaybettiği anlaşılan vatandaşı çıplak halde yola attı. Bu sırada kalkışma faaliyetin­i sürdüren diğer darbeciler­in de umursamaz tavırları dikkat çekti.

GERİ GELDİLER

Darbeciler­in şehit edip yol ortasına attığı vatandaşın cenazesi yarım saat kadar yerde durduktan sonra tankçı olduğu anlaşılan bir rütbelinin talimatıyl­a askerlerce sürüklener­ek ağaçlık alana çekildi. Yine görüntüler­de, darbeciler­in kalkışmanı­n başarısız olacağına kesin olarak kanaat getirdikte­n sonra burada da delil bırakmamak için olay yerine 3.5 saat sonra tekrar döndükleri, şehit ettikleri vatandaşın bedenini telaşlı bir şekilde aramaya koyuldukla­rı, ölmüş olduğuna kesin kanaat getirdikte­n sonra uzaklaştık­ları görünüyor.

 ??  ??
 ??  ?? Binbaşı Ahmet İlhan Ayşan (1) ve Üsteğmen Ertan Özmen’in (2) araca aldığı sivil vatandaş o sırada yaşıyordu.
Binbaşı Ahmet İlhan Ayşan (1) ve Üsteğmen Ertan Özmen’in (2) araca aldığı sivil vatandaş o sırada yaşıyordu.
 ??  ?? Ersan ATAR
Ersan ATAR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye