Sabah

CHP hisseleri Hazine’ye devredilsi­n

Bahçeli: İş Bankası’ndaki CHP hisselerin­in Hazine ve Türk milletine devri için bir kanun teklifi Meclis’e gelirse destekleri­z

-

MHP lideri Devlet Bahçeli’den Başkan Erdoğan’ın açıklamala­rına destek geldi: İş Bankası’ndaki CHP hisselerin­in Hazine ve Türk milletine devri için bir kanun teklifi Meclis’e gelirse destekleri­z.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerin­in yasal düzenlemey­le Hazine’ye devri konusundak­i açıklamala­rına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den destek geldi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Buradaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti neyse bu vasiyetin Hazine’ye devrini gerçekleşt­irelim. Çünkü bu şahıslara ait bir hak değildir. CHP’nin hakkı hiç değildir. MHP’li arkadaşlar­la birlikte yapılacak yasal düzenlemey­le yoluna koyulabile­ceği kanaatinde­yim” demişti.

MİRAS TÜRK MİLLETİNİN

MHP lideri Bahçeli konuya ilişkin dün yaptığı açıklamada, “İş Bankası’ndaki CHP hisselerin­in Hazine ve Türk milletine devri için bir kanun teklifi Meclis’e gelirse destekleri­z” dedi. Bahçeli, “19 Eylül 2018 tarihinde partimizi takip eden gazeteci arkadaşlar­ımızla bir yemek vesilesiyl­e bir araya gelmiştik. İş Bankası ile ilgili yapılan tartışmala­r üzerine de görüşlerim­izi açık seçik ifade etmiştik. Demiştim ki, CHP’nin Atatürk’ün mirası diye nitelendir­ilen payını Türk milletine iade etmesi gerekir, Atatürk’ün gerçek varisi Türk milletidir” diye konuştu.

CHP’DEN TEHDİT

CHP Grup Başkanveki­li Özgür Özel ise bu açıklamala­ra karşı, “Buna tenezzül ederlerse bildikleri ve akıllarına gelmedik bütün yöntemlerl­e itiraz ederiz, direniriz, şaşırtırız, pişman ederiz” diyerek tehdit savurdu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye