Sabah

Mustafa Kemal senden ya bunu isterse!

-

“Bunlar darbe yapacak, camileri bombalayac­ak” diyerek 2010’da kimi “paşaları” tutuklayan­ların bizzat kendileri 6 yıl sonra darbe yapacak denilseydi, ne derdiniz?

Komplo teorisi derdiniz değil mi? Ya şimdi? “Komplo teorisi” ile “öngörü” aynı şey değil...

Aradaki farkı tastamam fehmedebil­mek için isterseniz biraz daha geriye, 28 Şubat sürecine gidelim.

CIA eski yetkilisi Fuller’in Fetullah’ı “İslam’ın gülen yüzü” diye pazarladığ­ı...

(rbakan’dan “İslam’ın kanlı yüzü” üretildiği...

İstiklal Marşı’mızda geçen ezan ve şehadet kavramları­ndan rahatsızlı­k duyan bir paşanın Mehmet Akif’e hakaret ettiği...

Başörtülü öğrenciler­in okullardan atıldığı, yaz aylarında çocuklara Kur’an öğretmenin yasak edildiği, İmam Hatiplerin kapatıldığ­ı...

Hülasa...

Dönemin ABD Dışişleri Bakanı Albright’ın çağrısıyla bakanlığın yedinci katında B. /ewis, P. Wolfowitz, 5. Perle’nin de hazır bulunduğu toplantıda alınan karar doğrultusu­nda Erbakan hükümetini­n devrilmesi için “topyekûn savaş” başlatıldı­ğı 28 Şubat sürecini hatırlayal­ım...

Bugünlerde “Fesli” yazıları attırma yarışına giren köşe yazarların­ın o günlerde Fadime Şahin - Müslüm Gündüz hadisesi üzerinden kimlere zemin hazırladığ­ını aklımıza düşürelim.

Bir de, yıllar sonra da olsa, &+P milletveki­li Tuncay Özkan’ın “itirafını” unutmayalı­m.

“Müslüm Gündüz’ün yatak odasının önünde ne işiniz vardı, bizim gazeteci olarak böyle bir görevimiz yok” diye fırça attığı muhabirin, İstihbarat Şube Müdürü’nün “çok önemli operasyon yapacağız” diyerek kendilerin­i yönlendird­iğini söylediğin­i anlatmıştı hani.

O istihbarat müdürlerin­in de FETÖ’cü olduğu ortaya çıkmıştı.

Fadime Şahin - Müslüm Gündüz vakasının bir “hazırlığın” ifadesi olduğu artık biliniyor.

İmdi, son günlerde yaşananlar­ın (Tekirdağ’da Atatürk heykeli ne saldırıdan o meczup kadı nın insanların çektiği acılar la dalga geçmesine kadar her şeyin) yeni bir hazırlığın ifadesi olduğunu söylemek “komplo teorisi” midir yoksa bir “öngörü” mü?

Gören göz için her şey aşikâr.

ABD’nin “İkinci İsrail” planı dahil müstevlile­rin ve işbirlikçi­lerinin tüm planlarını bozan Türkiye’yi rahat bırakmayac­aklar, iç savaş veya darbe dahil her yolu deneyecekl­erdir.

Mesela, Sözcü yazarları “Atatürkçül­ük” asabiyeti üzerinden bu yollara taş döşemeye başladılar.

Bunların ağzına bakan “genç çeriler” de “Mustafa Kemal Paşam, ne istersen iste benden İstersen asalım bütün hoca ve müridleri...” diye tempo tutuyorlar.

Mustafa Kemal Paşa “aynı gemideyiz” derse ne yapacaksın­ız?

Müstevlile­r ve taşeronlar­ıyla (PKK ve FETÖ) savaşanlar­la birlikte olmanızı isterse...

Varlığını armağan ettiğin Türklüğü “soykırımcı” ilan edenlerden uzak durun derse...

Ne yapacaksın­ız?

La bu Mustafa Kemal Paşam “yandaş” oldu deyip, Fetullah’a veya PKK’nın siyasi ayağına mı koşacaksın­ız? Zira...

Ağzına baktığınız o Sözcü yazarların­dan biri “Bizim yapamadığı­mızı Fethullah Gülen” yaptı derken, diğerleri de PKK’nın siyasi ayağına oy istemişti.

 ??  ?? SaOiK 78N$
SaOiK 78N$

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye