Sabah

KADER’E BAK!

“Esra Erol’da”da aile dramı... Özel çifti, hastanede kaçırılan kızları Kader’i çocuk esirgeme kurumunda buldu. Yıllar sonra nüfus müdürlüğün­e giden Kader, evlatlık olduğunu öğrendi. DNA testinde annenin biyolojik anne, babanın ise olmadığı ortaya çıktı

-

atv’de haftaiçi her gün yayımlanan “Esra Erol’da” programınd­a ilginç bir olay yaşandı. İdris-Hicran Özel çifti, öz kızları Kader’i yıllar önce evlatlık aldıkların­ı açıkladı. 25 yıl sonra öz ailesinde evlatlık olduğunu öğrenen Kader, biyolojik ailesi ile ilgili soruların cevabını “Esra Erol’da” programınd­a arıyor. Kader’in doğduktan sonra kaçırılmas­ı ve sonrasında yaşadığı süreç izleyicile­ri hayrete düşürdü.

BABAYLA DNA TUTMADI

İddialara göre İzmir’de kaçırıldık­tan sonra Konya’ya bırakılan bebeği Özel çifti, çocuk yurdundan teslim aldı ancak savcının isteği üzerine yapılan DNA testinde annenin biyolojik anne, babanın ise olmadığı anlaşıldı. Bebeğin kaydı aileden silindi. Aile de bir süre sonra kendi öz evlatların­ı resmi evrakla evlatlık olarak aldı.

İddiaya göre; Hicran Özel, 21 Mayıs 1993’te Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde kızı Kader’i kucağına aldı. Kızını emzirdikte­n sonra uyuyakalan anne, uyandıktan sonra çocuğunun kaçırıldığ­ını öğrendi. Hicran Özel, aynı odada kaldığı bir hastanın avukat refakatçis­i olduğunu ve onun sayesinde kaçıran kişinin robot resminin çizdirildi­ğini ifade etti. İzmir’de hastaneden ayrıldıkta­n sonra kaçırılan çocuğunu her yerde arayan aile, robot resmi tüm ülkeye yayıldı.

KONYA’DA OTOBÜSE BIRAKTI

Kaçıran kişi korktuğu için bebeği Konya’da otobüste bıraktı ve acılı aile bebeğini çocuk esirgeme kurumundan teslim aldı. Çocukların­a kavuşmanın mutluluğun­u yaşayan aile, kimliğini çıkardı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın başlattığı soruşturma sonrasında aileden DNA testi istendi. Sonuçlar geldiğinde ise annenin biyolojik anne olduğu babanın ise olmadığı söylendi. Bu testin ardından çocuk

NÜFUSA GİDİNCE...

esirgeme kurumu tarafından açılan nüfus kaydının iptali davasında Kader, İdris-Hicran Özel çiftinin nüfusundan silindi.

Çift bu durumu kabul etmedi. Uzun süreden beri çocuğu yanlarında bulunduran aile önce koruyucu aile oldu. Daha sonra da açtıkları dava ile Kader’i evlatlık edindi. Bugüne kadar Kader, Özel ailesinde evlatlık olarak göründü. Kimliğini kaybeden Kader, yeni kimlik çıkarmak için nüfus müdürlüğün­e gittiğinde evlatlık olduğunu öğrendi. Şoke olan 25 yaşındaki Kader “Ben evlatlık alınmış bir çocuk muyum? Yoksa İdris-Hicran Özel çifti benim biyolojik ailem mi? sorusunun cevabını “Esra Erol’da” programınd­a öğrendi. DNA sonucuna göre Kader’in babası olmadığı ortaya çıkan İdris Özel, stüdyoyu terk etti.

 ??  ?? “Esra Erol’da” haftaiçi her gün atv’de...
“Esra Erol’da” haftaiçi her gün atv’de...
 ??  ?? İdris Özel, DNA sonuç larını öğre nince şoke oldu. Ailenin yaşadığı olay gazetelerd­e yer almıştı.
İdris Özel, DNA sonuç larını öğre nince şoke oldu. Ailenin yaşadığı olay gazetelerd­e yer almıştı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Aslışah SARITAŞ SABAH
Aslışah SARITAŞ SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye