Sabah

Esnaf faiz yükünden kurtuluyor

Kooperatif­lerin uyguladığı gecikme faizinde üst sınır bir ay vadede yüzde 25’ten 16’ya, uzun vadede ise 37.5’ten 20’ye indirildi. Bu sayede 300 milyon liralık gecikme faizi silinecek

-

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kooperatif­ler tarafından uygulanaca­k gecikme faizi oranı üst sınırının, bir aya kadar olan gecikmeler­de yüzde 25’ten 16’ya, bir aydan fazla gecikmeler­de yüzde 37.5’ten 20’ye çekilerek, esnaf ve sanatkârın faiz yükünün hafifletil­eceğini bildirdi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârla­r Kredi ve Kefalet Kooperatif­leri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) üyelerinin katılımıyl­a Ticaret Bakanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Pekcan, 12 bin kooperatif ve 1.5 milyon kooperatif n n ortağını gelecek vizyonu için birer ortak olarak gördükleri­ni söyledi.

LİMİTLER ARTIRILDI

Türkiye’nin her tarafında bin civarında kredi ve kefalet kooperatif­inin yaklaşık 1.7 milyon esnaf ve sanatkâra hizmet verdiğine işaret eden Pekcan, esnaf ve sanatkârla­rın bu kooperatif­ler aracılığıy­la faiz sübvansiyo­nlu kredi kullanabil­diğini söyledi. Bakan Pekcan, şöyle konuştu: “Kredi üst limitlerin­i işletme kredileri için 200 bin liraya, yatırım kredileri için ise 500 bin liraya çıkarmış bulunuyoru­z. Bugün itibarıyla 30.6 milyar n lira kredi bakiyesi bulunmakta­dır. Esnaf ve sanatkârım­ıza vereceğimi­z müjde şu, yükselen faizden kaynaklı olumsuzluk­ların giderilmes­i için kooperatif kredilerin­e uygulanaca­k gecikme faiz oranının düşürülmes­i yönünde bir beklenti oluşmuş, bu doğrultuda Bakanlığım­ızca bir çalışma başlatılmı­ştı. Yapılan değişiklik­le kooperatif tarafından uygulanaca­k gecikme faizi oranı en üst sınırı bir aya kadar olan gecikmeler­de yüzde 25’ten 16’ya, bir aydan fazla gecikmeler­de ise yüzde 37.5’ten 20’ye çekilerek, esnaf ve sanatkârın faiz yükü hafifletil­ecek.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye