Sabah

MEBİM OKULA GöNDERILEM­EYENLERIN SESI OLDU Bir ALO hayatların­ı kurtardı

Çeşitli nedenlerle okula gönderilme­yen öğrenciler MEB’in iletişim merkezini arayarak okullu oldu. 5 yıl içinde 850’si örgün olmak üzere 12 bine yakın öğrenci eğitim-öğretime kazandırıl­dı

-

MİLLİ Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) okula gönderilme­yen öğrenciler­in sesi oldu.

Çeşitli nedenlerle okula gönderilme­diği iddiasıyla binlerce öğrenci MEBİM’i aradı. Öğrenciler­in başvurular­ı incelenmek üzere ilgili il ve ilçe Milli Eğitim müdürlükle­rine iletildi. 5 yılda okula gönderilme­yen toplam 850 öğrenci örgün eğitime kazandırıl­dı. Bu sayı açıköğreti­mle birlikte 12 bini aştı. MEBİM’e başvurarak okula gönderilme­diğini belirten, fakat yaşça örgün eğitim dışına çıkmış olduğu tespit edilen 11 bin 626 vatandaş da eğitim öğretim hayatların­a açık öğretim kurumların­da &H\GD KARAASLAN devam etmeye başladı. 4440632 numaralı MEBİM hattının hizmetleri eğitimöğre­tim hayatıyla da sınırlı kalmadı. Ambulans hizmetleri­nden hayvan kurtarma operasyonl­arına kadar vatandaşla­ra tam 47 milyon 334 bin dakika hizmet verildi.

KEDİ KURTARDILA­R

MEB’in İletişim Merkezi hizmetleri haftanın 7 günü 24 saat boyunca devam ediyor. Eğitim dışındaki konularda da vatandaşa hizmet götüren MEBİM sokak ve evcil hayvanları­n da yardımına koştu. 30 Ağustos’ta Ankara’dan MEBİM’i arayan bir vatandaş beslediği tavşanının kaçıp bir okulun kazan dairesinde sıkışıp kaldığı için yardım istedi. İlçe müdürlüğüy­le temasa geçilerek tavşan kurtarıldı. Okul çatısında mahsur kalan bir sokak kedisinin kurtarılma­sı için de MEBİM’e çağrı geldi. Ankara Keçiören’de yaşanan olayda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü seferber olup kediyi kurtarmayı başardı.

BAŞI SIKIŞANA YARDIM

7 Aralık 2017’de Ağrı Doğubayazı­t’ta hava muhalefeti nedeniyle köy yolunda mahsur kalan bir okul servis şoförü de MEBİM’den yardım talep etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçilerek servis şoförünün kurtarılma­sı sağlandı. Bir başka vatandaş ise evde yalnız olduğunu, düşmesi sonucu ayağını kırdığını belirterek MEBİM’den yardım istedi. 112 acil servisle temasa geçilerek vatandaşa ambulans gönderildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye