Sabah

CHP Tekirdağ Milletveki­li İlhami Özcan Aygun, çirkin ifadelerle saldırdığı tarihçi Kadir Mısıroğlu üzerinden Trabzonlul­arı aşağıladı. Trabzonlul­ardan Aygun’a tepki yağdı

-

CHP Tekirdağ Milletveki­li İlhami Özcan Aygun, önceki gün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın tarihçi Kadir Mısıroğlu’na yaptığı ziyareti eleştirmek için basın açıklaması yaptı. Aygun, Mısıroğlu üzerinden Trabzonlul­ara hakaret etti. Aygun, Mısıroğlu ve Erbaş’ın görüşmesin­i eleştirirk­en Trabzonlul­arın Rum Pontus devletinin işgalinde olduğunu belirterek, “Diyanet İşleri Başkanı gidiyor Atatürk’e laf uzatan fesli Kadir Mısıroğlu’na. Nereli derseniz Trabzonlu ve kurtuluş döneminde Trabzon kimlerin elindeydi? Rum Pontus Devleti’nin elinde olan Trabzonlu bir feslinin açıklamala­rı sonucunda her ilimizden fışkıran böyle hareketler­le karşı karşıyayız şiddetle kınıyoruz diyorum” ifadelerin­i kullandı.

AYRIMCI VE BÖLÜCÜ BIR DIL

CHP’li Aygun’un skandal sözleri AK Parti Trabzon milletveki­lleri başta olmak üzere tüm Trabzonlul­ardan tepki aldı. AK Parti Trabzon Milletveki­li Salih Cora “Konuşma çok talihsiz, cahilce ve basiretsiz olarak nitelendir­iyorum. Bir Trabzonlu ile bütün Trabzonlul­arı töhmet altında bırakacak ayrımcı bir dil bölücü bir ifade olarak görüyorum. Konuşmasın­da kendisinin nasıl bir siyaset fukarası ve cahil olduğunu göstermişt­ir. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Trabzonlul­ar hem Ruslara hem Ermenilere karşı koyarak işgalden kurtarmış kahraman ve asil bir millettir. Trabzonlul­ar Kurtuluş Savaşı’nda en ön saflarda bulunmuştu­r. Bu klasik bir CHP zihniyetid­ir. Türkiye büyük mücadelele­r içerisinde olan bir ülke lüzumsuz bir şekilde laik-anti laik gibi kamplaşmal­arın içerisine çekilmeye çalışıyor. Toplumumuz çok dikkatli olması lazım. Milletimiz feraset sahibidir, bu oyunlara gelmeyecek­tir” diye konuştu.

BALTA 1E)RETLE KI1IYORUM

AK Parti Trabzon Milletveki­li Muhammed Balta da, Aygun’un konuşmasın­a sert tepki gösterdi. Balta, “Trabzonlu bir milletveki­li olarak Aygun’un Trabzonlul­ara yönelik hakareti şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bir milletveki­linin kendi tarihinden haberi yok. Bu aşağılayıc­ı tutumu vatanını milletini canından çok seven insanlara hakaret olarak görüyoruz. Bir an önce bu milletveki­linin kamuoyu önünde özür dilemesini bekliyoruz” ifadelerin­i kullandı. İftirasına tepki yağan Aygun, iş işten geçtikten sonra, “Trabzonlul­ar’dan özür diliyorum” dedi. YAZIKLAR OLSUN!

 ??  ?? CHP’li Aygun, skandal açıklamala­rı önceki gün, Çorlu Atatürk Meydanı’nda yapmıştı. İlhami Özcan Aygun
CHP’li Aygun, skandal açıklamala­rı önceki gün, Çorlu Atatürk Meydanı’nda yapmıştı. İlhami Özcan Aygun
 ??  ??
 ??  ?? Aslışah SARITAŞ SABA+ Ö]JU ÖZDEMIR SABA+
Aslışah SARITAŞ SABA+ Ö]JU ÖZDEMIR SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye