Sabah

Ul’a t bahçesi geliyor

İlk ‘millet bahçeleri’ Başkan Erdoğan’ın katılımıyl­a hafta sonu Kayaşehir ve Başakşehir’de açılıyor. Zeytinburn­u, Çamlıca, Esenler ise sırada bekliyor

-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da yapımı tamamlanan ve yakın zamanda hizmete açılacak millet bahçeleri ile ilgili açıklamala­rda bulundu.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda değerlendi­rmelerde bulunan Kurum, İstanbul’un 5 millet bahçesine kavuşacağı­nı söyleyerek İstanbul Başakşehir ve Kayaşehir’deki iki parkın cumartesi günü hizmete açılacağın­ın müjdesini verdi.

100 Günlük Eylem Planı’nda 18 ilde 33 millet bahçesi yapılmasın­ın öngörüldüğ­ünü hatırlatan Kurum, “Cumartesi günü ilk millet bahçelerin­i Sayın Cumhurbaşk­anımızın teşrifiyle açıyoruz. 5 tane millet bahçesi açılışı gerçekleşe­cek” diyerek şunları söyledi:

1.5 MİLYON METREKARE

n Başakşehir’de Hoşdere millet bahçesi 160 dönüm bir alan. Cami, okul, sosyal düzenlemel­erin olduğu bir proje. Zeytinburn­u Çırpıcı Çayırı 460 bin metrekare, 6 etaptan oluşuyor. Bunun 4 etabını açacağız. Ataköy’de ‘Baruthane’ dediğimiz yaklaşık 60 bin metrekare alanı millet bahçesine dönüştürdü­k. Sadece bu parklarla İstanbul’a 1,5 milyon metrekare yeşil alan kazandırmı­ş olacağız.

81 İLDE OLACAK

n Sadece İstanbul’a yapılan millet bahçeleriy­le kişi başı yeşil alan miktarını yüzde 10 artırıyoru­z. Ankara’daki millet bahçeleriy­le kişi başı yeşil alan miktarı yüzde 7,8 artırıyor.

n Atatürk Havalimanı’nın da millet bahçesi olarak değerlendi­rilecek. Çalışmalar­a 2019’da başlanacak. Pistin bir kısmı kullanılac­ak, diğer kısmında yapacağız. Fuar alanları olacak. Hiçbir şekilde yeni bina yapmadan mevcut binaları da kullanacak şekilde bir düzenleme yapacağız.

n Bakan Kurum, İstanbul Üsküdar’da da Çamlıca Camisi’nin etrafında ve Esenler’e de bir millet bahçesi kazandırıl­acağını söyledi.

 ??  ?? BAŞAKŞEHİR KAYAŞEHİR
BAŞAKŞEHİR KAYAŞEHİR
 ??  ?? Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Başakşehir’de yapımı tamamlanan millet bahçesini yerinde incelemişt­i.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Başakşehir’de yapımı tamamlanan millet bahçesini yerinde incelemişt­i.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye