Sabah

HAİNLERİN DOSYALARI O ÜLKELERDEN İSTENDİ 452 FETÖ’CÜ 83 ÜLKEDE

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 452 FETÖ’cü firari hakında hazırlanan iade dosyaların­ın 83 farklı ülkeye gönderildi­ğini söyledi. 21 ülkeyle yapılan işbirliği ile de 104 FETÖ üyesi ise Türkiye’ye getirildi

-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda “2019 Merkezi Yönetim Bütçe” görüşmeler­ine katıldı. Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada FETÖ’yle içte ve dışta kapsamlı mücadeleye kararlılık­la devam ettiklerin­i belirterek şu mesajları verdi:

ÜLKE<E DO6<A

n Dünyanın neresinde olursa olsun FETÖ’cü teröristle­rin peşindeyiz. FETÖ mensupları­nın Türk adaletine hesap vermelerin­i sağlıyoruz. FETÖ’nün yurt dışı yapılanmas­ının elebaşları­na yönelik soruşturma­lar kapsamında 452 şahsa ilişkin iade dosyaları hazırlandı. Bunlar şahısların bulunduğu 83 ülkeye gönderildi. Üçüncü ülkelere sınır dışı edilenleri­n yanısıra, 21 ülkeyle ikili işbirliğiy­le toplam 104 FETÖ mensubunun Türkiye’ye gelmesi sağlandı.

6ORUN TERgRE DE6TEK

n Brunson meselesi basit bir şahsın hukuki süreciyle ilgilidir. FETÖ’nün iadesi ile ilgili taleplerim­ize olumlu cevapların verilmemes­i, aynı zamanda YPG/ PKK’ya Suriye’de destek vermesi bizim ilişkileri­mizi esas geren meseledir.

n Bakanlığım, PKK’nın yurt dışındaki tüm faaliyetle­riyle mücadelede ilgili kurumlarım­ızla eşgüdüm içerisinde yoğun çaba sarf ediyor. Son olarak ABD, PKK’nın üç elebaşı için para ödülü koydu. Bunlar olumlu, ancak geç ve yetersiz adımlardır. Sahada da neticesini görmek istiyoruz.

n Muhataplar­ımıza PKK’yla mücadelede samimi, somut ve tutarlı işbirliği beklediğim­izi her vesileyle vurgulamay­a devam edeceğiz. Suriye ve Irak’ta DEAŞ terör örgütüne karşı kayda değer ilerleme kaydedildi.

TEDBİRLERİ ALDIK

n Doğu Akdeniz’de en uzun kıyı şeridine sahip olan ülkeyiz. Kıbrıs Adası’nın batısında ve kuzeyindek­i deniz alanlarınd­a meşru hak ve çıkarları korumak için gerekli tedbirleri aldık. Bu konuda kimse bir maceraya girmemeli. n ABD yaptırımla­rını doğru bulmuyoruz. Yaptırımla­rın gerek İran halkı, gerek ikili ticari ve ekonomik ilişkileri­miz üzerindeki muhtemel olumsuz etkisini en aza indirmek için tüm taraflarla temas halindeyiz.

 ??  ?? Çavuşoğlu, bütçe görüşmeler­inde değerlendi­rmelerde bulundu.
Çavuşoğlu, bütçe görüşmeler­inde değerlendi­rmelerde bulundu.
 ??  ?? EYULQ GÜVENDİK ANKARA
EYULQ GÜVENDİK ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye