Sabah

OKULLARıN GüVENLIğI KADıNLARA EMANET

-

Okul Güvenli İçişleri Bakanlığı’nca başlatılan “Güvenli birçok Gelecek” projesi kapsamında, Kırklareli’ndeki başladı okulun güvenliğin­i artık kadınlar sağlamaya

Bakanlığı’nca başlatılan İÇİŞLERİ “Güvenli Okul Güvenli Gelecek” projesi okulun kapsamında, Kırklareli’ndeki birçok güvenliğin­i, kadın güvenlik görevliler­i sağlıyor. İçişleri Bakanı Süleyman ve Soylu’nun talimatıyl­a geçen yıl başlayan bu yıl da devam eden proje çerçevesin­de, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 36 güvenlik görevlisi istihdam edildi. Kırklareli’nde istihdam edilen 36 güvenlik görevlisin­in 24’ü ise kadınlarda­n seçildi.

İLETİŞİMLE­Rİ DAHA İYİ

Okulların emanet edildiği kadın güvenlik görevliler­i, sabahın erken saatlerind­e önce görevli oldukları okullara gelerek, kontrol okulun içini, daha sonra da çevresini Bilgin ediyor. Kırklareli Valisi Osman “Bu konuda özellikle kadınların seçilmesin­in nedeni, hem çocuklarla iletişim açısından hem de çocukların içerisinde açısındand­ır. bulundukla­rı ruh halini anlamaları görevliler­imizin Bu nedenle kadın güvenlik başta sayısı daha fazla. İlimiz sorunu olmak üzere çok ciddi bir güvenlik da giderilmiş­tir. Uyuşturucu kullanımı da ve diğer güvenlik zafiyetler­i konusunda başarılar elde edilmiştir” dedi. Cumhuriyet Ortaokulu’nda güvenlik görevlisi olarak görev yapan Esen Ünsal (38) kendisinin de anne olduğunu ve görevini severek içeriden yaptığını söyledi. Ünsal “Öğrenciler­i türlü veya dışarıdan gelebilece­k her tehlikeler­den korumak için biz buradayız. diye Gözümüz çocukların üzerinde” konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye