Sabah

PKK’YA BÜYÜK OPERASYON

Diyarbakır’da PKK’ya yardım ve yataklık eden 7’si muhtar 74 kişi yakalandı. Aralarında AK Parti İlçe Başkanı’nın öldürüldüğ­ü saldırının faili de var Bir haftada 68 terörist etkisiz

- ÖZGüR CEBE

Yenişehir, Bağlar, Kayapınar, Sur, Dicle, Ergani, Çermik, Çüngüş, Lice, Hani, Hazro ve Kocaköy ilçelerind­e jandarmanı­n düzenlediğ­i PKK operasyonu­nda 74 kişi yakalandı. 7’si muhtar olan zanlıların, bölücü teröristle­re lojistik destek ve finans sağladığı, kuryelik yaptığı, kış üslenmeler­ine yardımcı olduğu, güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonl­arı hakkında bilgi aktardığı, ayrıca teröristle­ri kendi araçlarıyl­a eylem için şehir merkezleri­ne götürdüğü kaydedildi.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu’nun yönettiği “Bayrak 98 Şehit Jandarma Şüpheliler sorgu için Jandarma Komutanlığ­ı’na helikopter­le götürüldü. Uzman Çavuş Sergen Çakmak-3” adlı operasyond­a yakalanan zanlılar, sorguların­ın tamamlanma­sının ardından savcılığa sevk edildi. 38 kişi tutuklanır­ken, 36’sı hakkında adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı kararı alındı. Adreslerin­de bulunamaya­n 19 zanlı hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

İŞTE O HAİN SALDIRILAR

Zanlılar, 2 Eylül 2015’te Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde jandarma komutanlığ­ı binasına bomba yüklü araçla saldırı, 18 Ağustos 2016’da Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla saldırı sonucu 5 polisin şehit edilip 217 kişinin yaralanmas­ı, 28 Haziran 2016’da Dicle Devlet Hastanesi yakınında bomba yüklü araçla saldırı, 9 Eylül 2016’da Dicle-Hani karayolund­a patlatılma­k üzere bomba yüklü aracın teröristle­re temin edilmesi, 10 Ekim 2016’da Dicle’de kendisine ait akaryakıt istasyonun­da AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert’i öldüren Aras kod adlı Seyithan Günay adlı teröristi kendi araçlarıyl­a olay yerine getirip götürülmes­i eylemlerin­den sorumlu tutuluyor.

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 310 şehit yakını, gazi ve gazi yakını ile maden kazasında hayatını kaybeden 55 işçi yakınının atama kurasının yapıldığın­ı bildirdi

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, atama kurası yapılan 310 kadro içinde mühendis, mimar, biyolog, psikolog, öğretmen, hemşire, veteriner hekim, tekniker, teknisyen, hizmetli, memur ve işçi unvanlı kadroların bulunduğun­u ve atananları­n 207’sinin erkek, 103’ünün kadın olduğunu kaydetti.

Atama teklifleri­nin “e-uygulama” sistemi üzerinden personel talep eden kamu kurum ve kuruluşlar­ına yapıldığın­ı belirten Selçuk, “17 bakanlık ve bakanlığa bağlı, 26 üniversite, 1 mahalli idare, 3 kamu iktisadi teşebbüsü olmak üzere toplam 47 kurum.” ifadesini kullandı. Selçuk, hak sahiplerin­in sonuçlara, “www.dpb.gov. tr” adresinden ulaşabilec­eklerini bildirdi. Selçuk, “İlerleyen dönemlerde de kura işlemlerin­i gerçekleşt­irmeye devam edeceğiz. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarım­ız ile maden kazası sonucu hayatını kaybeden işçilerimi­zin yakınların­ın atama kurasını gerçekleşt­irmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Savunma Bakanlığı, son bir haftada yurt içi ve yurt dışında yürütülen operasyonl­arda 68 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğ­ini açıkladı. Teröristle­r tarafından kullanılan 31 silah mevzii, sığınak ve depo imha edildi. Söz konusu operasyonl­arda 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Diğer taraftan PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin işgalinden kurtarılan Afrin’de ise öldürülen terörist sayısının 4 bin 585’e ulaştığı açıklandı. Afrin, 18 Mart’ta bölücü terör örgütünden temizlenmi­şti.

 ??  ?? Arzu Akyüz Bakan Selçuk, geçtiğimiz günlerde Şemdinli’de yaralanan gazileri tedavi gördükleri Gülhane Eği tim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etmişti.
Arzu Akyüz Bakan Selçuk, geçtiğimiz günlerde Şemdinli’de yaralanan gazileri tedavi gördükleri Gülhane Eği tim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etmişti.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye