Sabah

10 mega projeden 6'sı Türkiye'de

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin kıskanılma­sının doğal olduğunu belirterek, “10 mega projeden 6’sı bu ülkede yapıldı” dedi

- EKONOMİ-POLİTİK

PTT tarafından alıcı ve satıcı firmaların uluslarara­sı ticaret yapmaların­ı sağlayan yeni nesil e-ticaret üssü "PTT Trade Akıllı Pazar Yeri"nin tanıtımı için İzmir Ticaret Odası’nda toplantı düzenlendi. Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, en fazla ciroya sahip şirketleri­n internet üzerinden satış yapanların olduğunu, aslında bu işin henüz başında bulundukla­rını dile getirdi.

biri olarak perçinlene­cek.

İşte tam bu noktada, Alman havayollar­ı şirketi Lufthansa’nın uçuşlardak­i gecikme ve iptalleri azaltmak amacıyla, ülkenin en büyük dört havalimanı­ndaki iniş ve kalkış sayısının sınırlandı­rılması önerisinin Alman hükümetind­en kabul görmemesin­e şaşıralım mı?

Türkiye, Rusya’yla arasındaki Batı Hattı ve Mavi Akım Hattı’nın yanı sıra, ‘Türk Akımı’ boru hatlarıyla, Avrupa’nın Avrasya’ya enerji üzerinden eklemlenme­si adına tarihi bir ‘çağrıya’ imza atarken, ABD Enerji Bakanı Rick Perry’in, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerini­n enerji alanında Rusya’ya bağımlılığ­ını azaltma ve ABD ile enerji ortaklıkla­rını genişletme hedefi çerçevesin­de Polonya’yı ziyaret etmesini ve bu ziyaret çerçevesin­de Polonya’nın kamu enerji şirketi P*1,*’nin ABD’den sıvılaştır­ılmış doğalgaz ithal etmek üzere uzun vadeli bir sözleşme imzalaması­nı not almayacak mıyız?

Unutmayın, Suudi Arabistan- BAEMısır ‘küre ekürisi’nin 5 Haziran 20 ’de Katar’a abluka ilan ettikleri hafta, ABD ilk sıvılaştır­ılmış doğalgaz ihracatını yine Polonya’ya yapmıştı. Küresel ekonomi- politik, ABD, Rusya, Çin gibi, yaklaşmakt­a olan ‘2. Soğuk Savaş’ döneminin ‘kutup’ları üzerinden, tarihi bir ‘Koridorlar Savaşı’na sahne olacak. Ve Türkiye, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın liderliği ve vizyonunda yürüttüğü ‘medeniyet diplomasis­i’ platformu üzerinden, 3 küresel ‘kutup’ arasında oluşturaca­ğı ‘denge’ siyasetiyl­e, ‘Koridorlar Savaşı’nın sıklet merkezi olma vasfını perçinleye­cek. Bu tarihi süreçte, mal ve hizmet ihracatınd­an elde edeceğimiz döviz gelirini katlayarak, bu savaş için ‘mali tahkimat’a ağırlık vermeliyiz.

kerem.alkin#sabaK.com.tr SMS KA ya] 1 ·ye J|nder. (1.60 TL)

Başkanı Binali Yıldırım, İzmir'de düzenlenen

Ege Ekonomik Forum 2018'in açılışını yaptı. Yıldırım, dünyada yapılan son 10 mega projenin 6'sını Türkiye'nin yaptığını bu nedenle kıskanılma­sının gayet doğal olduğunu söyledi.

Türkiye'nin tek gücünün "81 milyon vatan evladı" olduğunu ifade eden Yıldırım, Türk halkının bu gücünü 15 Temmuz gecesinde gösterdiği­ni hatırlattı.

Bölgesel anlamda tehditleri­n yanında büyük fırsatları­n da olduğunu belirten Yıldırım, “Bu bölgenin yükünü doğrudan karşılayan bir ülke olarak imar ve inşasında da merkezinde olmalıyız. Ege Bölgesi, İzmir'in lokomotif olduğu 10 ille beraber her CeyKan TORLAK zaman Türkiye'nin üreten, katma değer oluşturan bölgesi olmuştur. Bugün de böyledir, yarın da böyle olacaktır. Bölgenin her türlü altyapısı hazır hale getirilmiş­tir" diye konuştu.

OTOYOL SENEYE AÇILIYOR

Önümüzdeki yıl sonunda İstanbulİz­mir otoyolunun açılacağın­ı, 50 yıl konuşulan Osmangazi Köprüsü'nü yaptıkları­nı anlatan Yıldırım, köprünün pahalı olduğuna yönelik eleştirile­re, “En pahalı hizmet, olmayan hizmettir. Bunu bir tarafa yazalım. Zaman, bugün paranın önüne geçmiştir. Geçiş için her türlü alternatif­i sunuyoruz” şeklinde yanıt verdi. Meclis Başkanı Yıldırım, dünyanın çok hızlı değiştiğin­i Türkiye'nin bu değişimi yakalayama­ması halinde geride kalacağını belirterek, "Artık sürücüsüz arabaları konuşuyoru­z. Sadece sürücüsüz arabaları değil, kaptanı olmayan gemileri, robot teknolojil­erini, 3 boyutlu yazıcıları, nesnelerin iletişimin­i konuşuyoru­z. Bütün bunlar hayal değil. Önümüzdeki 15 yılda tahminlere göre, var olan meslekleri­n yarısı ortadan kalkacak” dedi.

MORALİMİZİ BOZMAYALIM

Türkiye’nin 2002’den bu yana 3 kat büyüdüğünü belirten Yıldırım, “Bugünlerde yaşadığımı­z sıkıntılar moralimizi bozmasın. Türkiye’miz çok sınamalard­an geçti, hepsinden de yüzünün akıyla çıktı. Bu sıkıntılar da geçecek” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? İZMİR
İZMİR
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye