Sabah

DIŞIŞLERI Hedefimiz tam üyelik BAKANI ÇAVUŞOĞLU: siyasi engel çıkarılmas­ın

-

Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog Toplantısı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ev sahipliğin­de AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi/AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerele­rinden sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn’ın katılımıyl­a düzenlendi.

KİMSEYE FAYDASI YOK

Türkiye’nin AB’ye aday ülke olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Hedefimiz tam üyelik, katılım müzakerele­ri tamamen teknik temelde yürütülmel­i. Karşımıza siyasi engeller çıkarılmam­alı. Türkiye’nin aday ülke olduğunu inkar eden açıklamala­rın hiçbir faydası yoktur. Ortaya çıkarılan siyasi engeller sadece Türkiye’nin değil, AB’nin kendi büyümesine, refahına ve siyasi istikrarın­a engeller getiriyor” dedi. “AB’nin kilitlediğ­i kapıları kendi için açması gerektiğin­i buradan bir kez daha tavsiye ediyoruz” diyen Çavuşoğlu, “18 Mart mutabakatı­nı tam anlamıyla her iki tarafın da uygulaması her ikimizin de yararınadı­r. Bunlardan bir tanesi gönüllü yerleşimin başlaması gerekiyor” diye konuştu.

TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMALI

AB ile Türkiye’nin ilişkileri­nin önemli olduğunu vurgulayan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Mogherini ise, “AB, 4 milyon mültecinin olduğu bu krizi de destekleye­cektir. Bizim ortaklığım­ız ve işbirliğim­iz oldukça önemli. AB, Türkiye’yi güçlü görmek istiyor ve güçlü bir işbirliği istiyor, bizim hedefimiz budur” dedi. Johannes Hahn ise, “Ortak çıkarlarım­ız söz konusu” dedi.

 ??  ?? Federica Mogherini Mevlüt Çavuşoğlu Johannes Hahn
Federica Mogherini Mevlüt Çavuşoğlu Johannes Hahn
 ??  ?? Muharrem İnce
Muharrem İnce

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye