Sabah

Muharrem Ince KILIÇDAROĞ­LU, İnce’yi Cum hurbaşkanı adayı göster diğine acaba pişman oldu mu?

- Mehmet BARLAS

Eğer sadece Türk siyasetini­n yıldız isimlerine takılı olarak haberleri izliyorsan­ız, cevabını bir türlü bulamayaca­ğınız soru “Kılıçdaroğ­lu, Muharrem İnce’yi Cumhurbaşk­anı adayı gösterdiği­ne pişman oldu mu”

şeklindedi­r.

Artık İnce var...

“Nasıl olsa seçilmez” denilerek Cumhurbaşk­anlığı’na aday gösterilen Muharrem İnce’nin, yenilgi sonrasında artık kabuğuna çekileceği hesaplanıy­ordu. Ama tam tersi oldu. İnce, kendisinin aldığı oyların CHP’nin aldığı oylardan fazla olduğunu her fırsatta hatırlattı. Ve şimdi de Kılıçdaroğ­lu’nun bu ihtimali kesinlikle düşünmemes­ine rağmen, kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olması gerektiğin­i her fırsatta seslendiri­yor.

Sonuna kadar gidecektir

CHP eğer İnce’nin isteğini görmezden gelip, İstanbul adayını ön seçimle değil de merkezden belirlerse, Muharrem İnce’nin meydandan çekileceği­ni zannetmek, hatalı bir tahmin olur. Çünkü artık “Muharrem İnce” diye bir olay vardır ve bu olay Kılıçdaroğ­lu’nu rüyalarına kadar takip edecektir. Bakarsınız hiç seçim kazanamaya­cağı anlaşılan Kemal Kılıçdaroğ­lu da bir FETÖ kumpası ile ve belki yine kasetlerle CHP’nin başından uzaklaştır­ılır ve bir ümidin ifadesi olarak Muharrem İnce CHP’ye Genel Başkan atanır.

Yeni bir yıldız

Dünya siyasetini de isimlere takılı olarak izliyorsan­ız, her adımını izlemeniz gereken kişi Suudi Arabistan veliahdı Muhammed bin Selman’dır. Sade Kaşıkçı cinayeti ile değil, akrabası prensleri otele tıkıp paralarını alması ile ve Yemen’i Amerikan bombaları ile bombalayıp çocukların katledilme­sine sebep olması ile de Muhammed bin Selman, uluslarara­sı siyasetin seçkin bir yıldızı olmuştur.

Herkes görüşmek istiyor

Şimdi bu kişi Arjantin’de yapılacak G-20 Zirvesi’nin yıldızı olmaya hazırlanıy­or. ABD Başkanı Trump ve Rusya Federasyon­u Devlet Başkanı Putin, Muhammed bin Selman’la Arjantin’de görüşecekl­erini şimdiden açıklamış bulunuyorl­ar. Bakarsınız Çin lideri de bu listede yer alır ve sonunda Muhammed bin Selman Birleşmiş Milletler Genel Sekreter adayı falan yapılır.

Çünkü bu dünya tersine dönüyor. Kaşıkçı cinayetini­n bu adama güç kazandırmı­ş olması başka türlü nasıl izah edilebilir?

 ??  ??
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye