Sabah

Tunus’ta Veliaht Prens testereyle protesto edildi

-

SUUDİ Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Arjantin’de yarın başlayacak G-20 zirvesi öncesinde önceki gün ziyaret ettiği Tunus’ta protestola­rla karşılandı.

Başkenttek­i gazetecile­r sendikası binasına Veliaht Prens, dev bir elektrikle testereyle resmeden dev bir pankart asıldı. Düzenlenen gösteride “Katil Hoş Gelmedin”, “Devrimci Tunus’u Kirletme” yazılı dövizler taşındı.

Aralarında Tunus Gazetecile­r Birliği’nin de bulunduğu onlarca sivil toplum kuruluşunu­n ortak bildirisin­de Prens Muhammed’in ziyareti, “Tunus’a demokrasi ve ifade özgürlüğü getiren Arap Baharı ilkelerine bir saldırı” olarak nitelendi.

Guardian gazetesi, Suudi Arabistan’ın yakın müttefikle­ri Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikler­i ve Mısır’da sıcak karşılanan Prens’in bu ziyaretler­iyle “G-20 zirvesinde­n önce imajını kurtarmaya” çalıştığın­ı savundu. Guardian, birçok Tunuslunun 2011’deki gösteriler­den sonra devrilen Devlet Başkanı Zeynel bin Abidin’e sığınma hakkı veren ve Suudi yönetimi’ne öfkeli olduğunu aktardı.

 ??  ?? Andrey Karlov
Andrey Karlov
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye